معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان از ایجاد و ساماندهی دفاتر حمایت از کودکان، زنان و خانواده در دادگستریهای هشت شهرستان استان تحت نظر این معاونت خبر داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان با اشاره به برنامههای پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی، گفت: در حوزه اعتیاد، این معاونت اجرای آئیننامه مراقبت بعد از خروج و راهاندازی مرکز ماده ۱۶ را در استان پیگیری کرده است.
اعظمی افزود: همچنین در این حوزه ۴ کارگاه سبک زندگی ایرانی اسلامی برای مددجویان کمپهای ترک اعتیاد (دوره مهاجر) و ۵ کارگاه سبک زندگی ایرانی اسلامی برای سربازان وظیفه (فرزندان آفتاب) برگزار کرده است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای پیشگیری از خشونت برای اقشار مختلف مردم و گروهای هدف متعدد از جمله اولیاء، دانشآموزان، معلمان، رانندگان تاکسی، نیروهای انتظامی و… ، اظهار کرد: در طول سال جاری در راستای ارتقاء آگاهیهای عمومی، بنرهایی با محتوای پیشگیرانه در خصوص خشونت از طریق زیرساختهای تبلیغات محیطی در فضاهای شهری نصب شده است.
اعظمی با اشاره به پیگیری و هماهنگی اقدامات تمامی ادارات در خصوص ساماندهی کودکان کار و خیابان، افزود: اولین کارگروه ویژه اجرایی کردن آئیننامه ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در این معاونت تشکیل و وظایف قانونی ادارات در این خصوص احصاء و به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد.
وی از فعالیت ۱۴ مرکز مشاوره پیش از طلاق در استان خبر داد و اظهار کرد: پروندههای طلاق قبل از ثبت در محاکم و دادگاهها، جهت ایجاد صلح و سازش بین زوجین به این مراکز ارجاع میشوند.
اعظمی تصریح کرد: با توجه به اینکه فرزندان طلاق بیشترین آسیب را از جدایی والدین خود متحمل میشوند و غالباً اختلافات خانوادگی مانع از ملاقات فرزند با یکی از والدین میشود، مراکز ملاقات فرزندان تحت عنوان مراکز مهر خانواده با هدف آسان شدن دیدار فرزندان خانوادههای طلاق با والدین خود در همه شهرستانهای استان فعال است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان گفت: با افتتاح این مراکز، ضمن اجرای قانون، موارد مرتبط با ملاقات فرزندان، مشاوره والدین جهت کاهش آسیبها و سنجش کودکان از لحاظ کودکآزاری و آسیبهای روحی و روانی در این مراکز انجام و بسیاری از دغدغههای والدین برطرف شده است.
اعظمی ضمن اشاره به فعالیت و همکاری مصلحین و حکمین قرآنی در حوزه پیشگیری از طلاق با این معاونت، افزود: ۲۷ درصد از پروندههایی که به این افراد ارجاع شده است منجر به صلح و سازش و ادامه زندگی مشترک زوجین شده است.
وی از ایجاد و ساماندهی دفاتر حمایت از کودکان، زنان و خانواده در دادگستریهای هشت شهرستان استان تحت نظر این معاونت خبر داد و افزود: زنان و کودکان برای دریافت خدمات مشاورهای حقوقی، روانشناختی و مددکاری یا سایر مشکلاتی که در مراجعه به دادگستری با آن مواجه هستند میتوانند به این دفاتر مراجعه کنند.
اعظمی با اشاره به برنامههای حوزه مشارکتهای مردمی، اظهار کرد: سازمانهای مردم نهاد دارای مجوز میتوانند با ثبتنام در سامانه مشارکت مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزههای اراﺋﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﻣﺪدﮐﺎری و ﺣﻤﺎﯾﺘﯽ ﺑﻪ اﻃﻔﺎل و ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن ﺑﺰهدﯾﺪه، ﻣﺸﺎرﮐﺖ در ﻣﯿﺎﻧﺠﯿﮕﺮی و ایجاد ﺻﻠﺢ و ﺳﺎزش، ﻣﺸﺎرﮐﺖ در ﻓﺮاﯾﻨﺪﻫﺎی ﻣﺮاﻗﺒﺖﻫﺎی ﺑﻌﺪ از ﺧﺮوج زﻧﺪاﻧﯿﺎن و… با این معاونت همکاری کنند.
وی به ثبتنام ۲۶۵۰ نفر از مردم استان در سامانه جامع ارتباط مردمی (سامانه سجام) به عنوان دیدهبان پیشگیری اشاره کرد و گفت: دیدهبانان پیشگیری میتوانند جرایم و تخلفات در حوزههای مختلف ازجمله فساد و تخلفات اداری و مالی، محیط زیست و منابع طبیعی، مواد مخدر و… را از طریق این سامانه به قوه قضاییه اعلام نمایند.
اعظمی با اشاره به برنامههای حوزه پیشگیریهای قضایی، افزود: با توجه به اهمیت نقش مشاوران املاک و خودرو در پیشگیری از جرائمی چون کلاهبرداری، انتقال مال غیر، فروش و پیش فروش ملک واحد به چند نفر و… کارگاههای آموزشی برای مشاوران املاک و خودرو استان در محل سالن اجتماعات این معاونت برگزار شده است.
وی گفت: با توجه به گسترش و پیشرفت روز افزون فضای مجازی در تمام ابعاد زندگی بشر، فضای مجازی قابلیت انجام بیشترین جرایم را پیدا کرده است که در این ارتباط برنامه پیشگیری از کلاهبرداری سایبری و پرتکرار در حوزه پیشگیریهای قضایی این معاونت اجرا میشود.