جلسه بازنگری مصاحبههای استخدامی وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور دکتر سلمانی معاون توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه و جمعی از ارزیابان و مصاحبه کنندگان برگزار شد.
وی افزود: مدیریت و راهبری نیروی انسانی بعنوان رسالتی خطیر در تعیین سرنوشت یک سازمان از نقش و جایگاه ویژهای برخوردار است.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه گفت: نخستین و مهمترین گام در این فرایند، جذب و استخدام نیروی انسانی مستعد، نخبه و کارآمدی است که بیشترین انطباق را با فرهنگ، وظایف و ماموریتهای آن سازمان داشته باشد.
گفتنی است، مرکز نوسازی اداری و توسعه سرمایه انسانی (متولی حوزه مدیریت منابع انسانی)، با اذعان بر اهمیت موضوع، در فرایند جذب و استخدام وزارت متبوع (ستاد و استان) که اخیراً انجام پذیرفت، نسبت به برنامهریزی و طراحی مصاحبه با رویکردی نوآورانه، خلاقانه و ارزشآفرین اقدام کرده است.
در گام نخست، با عنایت به گستردگی رشتههای شغلی و فراوانی پذیرفتهشدگان هر رشته، استقرار روزانه چهار پنل تخصصی متنوع در دستور کار قرار گرفت. ترکیب اعضای پنلهای مصاحبه با ظرافت و نکتهسنجی ویژه طراحی شد که بر این اساس سه عضو تخصصی با هدف پرهیز از تنگنظریها، نگرشهای سلیقهای و غیرحرفهای، یک روانشناس با هدف جذب نیروی انسانی شایسته و پایبند به اخلاق اسلامی و کرامت انسانی و نمایندگان ویژه (معاونت توسعه، گزینش، بنیاد شهید، سازمان اداری و استخدامی و بهزیستی) با هدف نظارت بر کیفیت و رعایت عدالت در جذب سهمیههای عادی و خاص در هر پنل تعریف گردید.
از سویی با عنایت به استانداردهای مصاحبه تخصصی و شاخصهای مورد انتظار این وزارت در جذب نیروی انسانی متخصص، دو پنل عمومی (زبان و استعدادسنجی)، همگام با پنلهای تخصصی، وظیفه خطیر سنجش بخشی از توانمندیهای پذیرفتهشدگان اولیه را بر عهده داشتند.
اجرای برنامه مصاحبه نیازمند صرف زمانی معادل ده روز کاری (از ۱۴۰۱/۹/۲۶ لغایت ۱۴۰۱/۱۰/۱۲) بود. پس از اتمام این فرایند، جناب آقای دکتر سلمانی معاون محترم توسعه مدیریت و منابع با اعتقاد بر این مهم که درس آموختههای هر برنامه/ پروژه چراغ راهی است برای انجام فرایندهای تکرارپذیر، حساس و سرنوشتساز آینده، به پیشنهاد مرکز نوسازی اداری و توسعه سرمایه انسانی، برگزاری جلسه و نشست بازبینی پس از اجرا (AAR) را با هدف بررسی و بازنگری نقاط ضعف و قوت مصاحبههای استخدامی و ارائه راهکارهایی برای بهبود عملکرد آتی، در دستور کار قرار داد.
پس از مروری بر فرایند اجرایی از نیازسنجی تا اجرا از سوی مرکز نوسازی، نقطه نظرات و پیشنهاداتی درخصوص بهبود و ارتقا سطح کیفی و کمی فرایندهای استخدام در سطح وزارت امور اقتصادی و دارایی از سوی دکتر سلمانی، دکتر رضوی پور و سایر اعضا به شرح ذیل عنوان گردید و مقرر شد دکتر رضویپور رییس مرکز نوسازی وزارت متبوع اقدامات و تمهیدات لازم را به منظور حصول و عملیاتی شدن این پیشنهادات به انجام رساند:
- آسیب شناسی آزمونهای استخدامی با تمرکز بر تطابق و روزآمدی رشتههای تحصیلی و رشتههای شغلی
- تعدیل وزن آزمون و مصاحبههای استخدامی در تعیین امتیاز نهایی پذیرفته شدگان
- برگزاری همایش عمومی بمنظور اهدای اولین حکم کارگزینی به کارکنان جدید الاستخدام از سوی بالاترین مقام دستگاه
- برگزاری دوره آموزشی بدو خدمت قبل از شروع بکار کارکنان جدید الاستخدام بمنظور آشنایی با فرهنگ، وظایف، ماموریتها، قوانین و مقررات کاری
- استفاده از پتانسیلهای بالقوه مازاد مصاحبههای استخدامی در قالب قرارداد انجام کار معین
- امکان جابجایی نیروهای توانمند بین واحدهای مختلف به منظور تقویت و توسعه فعالیتهای آن واحد بویژه در مناطق محروم
- امکان ارائه نمرات آزمون و رزومه افراد به مصاحبه کنندگان قبل از ورود به جلسه مصاحبه
- برگزاری جلسه توجیهی بدو خدمت با حضور اساتید منابع انسانی، بمنظور ممانعت از ابتلای کارکنان جدید الاستخدام به آفات کارمندی و ترسیم مسیر ارتقا شغلی برای آنان
- طراحی ساز وکاری برای بکارگیری و ارتقای شغلی افراد نخبهای که مسیر استخدام آنها به نوعی مسدود شده است.
- توجه ویژه به مبانی بومی سازی بمنظور پرهیز از اتلاف سهمیههای استانی
- جایگزینی مهارتهای تخصصی بجای استفاده صرف از مدارک دانشگاهی و آکادمیک.
در پایان این نشست دکتر سلمانی با اهدای لوح تقدیری به عوامل اجرایی فرایند مصاحبه، از زحمات آنها تقدیر کرد.