سلامت چشم با سلامت بدن مرتبط است و خوردن بیشتر میوهها و سبزیها از ما در برابر بیماریهای چشم حفاظت میکند و سلامت کلی بدن را بهبود میبخشد.
مواد مغذی خاص و ویتامینهایی از قبیل اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین آ و سی و زینک همگی با کم کردن خطر بیماریهای چشمی شایع از جمله تباهی لکه زرد و آب مروارید مرتبط هستند.
آجیل و حبوبات
حبوبات منبع غنی از زینک هستند و با داشتن پروتئین زیاد، جایگزین مناسبی برای گوشت هستند. عدس جزو بهترین غذاها برای چشم است، فیبر بالایی دارد و چربی اشباعشدهای ندارد. برخی آجیلها مانند گردو، کاشو (نوعی پسته)، پستهشامی و بادام نیز سرشار از مواد مقوی چشم مانند امگا ۳ و ویتامینای هستند.
هویج، فلفل دلمهای، بروکلی
هویج منبع عالی ویتامین آ و بتاکاروتن است که برای سلامت چشم فوقالعاده هستند. ویتامین آ برای تولید سلولهای گیرنده نور در شبکیه ضروری است که مسئول بینایی در سطوح پایین نور (دید در تاریکی) و سطوح بالای نور (دید در روشنایی) هستند.
بتاکاروتن از سطح چشم محافظت میکند و جلوی عفونتها و بیماریها را میگیرد.
فلفل دلمهای روشن سرشار از ویتامین آ و سی است که خطر آب مروارید و تباهی لکه زرد را به حداقل میرسانند. بروکلی هم ویتامین سی، لوتئین و زآگزانتین دارد.
دانهها
دانهها از جمله آفتابگردان، کدو تنبل، کتان و چیا غنی از امگا ۳ و ویتامینای هستند. مصرف روزانه یک مشت از این دانهها به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای چشمی کمک میکند.
مرکبات
مرکبات (لیموترش، پرتقال، لیمو شیرین، توتها و گریپفروت) غنی از ویتامین سی هستند، آنتیاکسیدان کلیدی دیگری برای چشم که به مبارزه با آسیبهای چشمی مرتبط با سن معروف است.
سبزیهای پر برگ تقویت کننده بینایی هستند و علاوه بر ویتامین سی، سبزیهایی مانند اسفناج، کلم برگ سبز و کلمپیچ، لوتئین و زآگزانتین بالایی دارند.
کدو
کدو منبع غنی دو آنتیاکسیدان است که به حفاظت از شبکیه چشم کمک میکنند: لوتئین و زآگزانتین. ویتامین E کدو بینایی در نور پایین را تقویت میکند و آنتیاکسیدان بتاکاروتن از چشم در برابر تباهی لکه زرد و آب مروارید محافظت میکند.