مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر از کشت قراردادی گندم آبی در ۶۶ هکتار مزارع این شهرستان خبر داد.
علی درویش نیا با بیان اینکه عقد قرارداد با کشاورزان از طریق بستر نرم افزاری (پلتفرم) طراحی شده توسط شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) به صورت مستقیم بین کشاورزان با ادارات غله و خدمات بازرگانی صورت میگیرد، افزود: با ورود به سایت شرکت تخصصی بازرگانی دولتی به نشانی gtc.ir در قسمت سمت چپ منو سامانه کشت قراردادی مراجعه و اپلیکیشن کاربردی کشاورزی قراردادی را دانلود و نصب کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر تصریح کرد: فرآیند اجرای کشاورزی قراردادی با مراجعه کشاورز به مرکز جهاد کشاورزی و ثبت اطلاعات در سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت دادههای کشاورزی امکان پذیر است.
وی با اشاره به اینکه خرید محصول و پرداخت به موقع هزینه محصول خریداری شده به تولیدکنندگان طبق قرارداد مقدور است، گفت: یکی دیگر از مزایای کشت قراردادی، پرداخت کرایه حمل گندم به کشاورزان از کشتزار تا مراکز تحویل است.
این مسوول تصریح کرد: پرداخت هزینه حمل محصول به ازای هر تن ۱۰۰ هزار تومان، یارانه کود و پرداخت بخشی از هزینههای حق بیمه از دیگر مزایای کشت قراردادی محسوب میشود.
درویش نیا با اشاره به روند روبه افزایش کشت قراردادی گندم آبی در این شهرستان، گفت: از ۱۴۶ هکتار اراضی گندم آبی شهرستان، تاکنون ۶۶ هکتار تحت کشت قراردادی قرار گرفت و انتظار میرود این روند افزایش پیدا کند.
وی از کشاورزان خواست با توجه به زراعت گندم به دلیل سهمی که در تأمین غذای مردم و کمک به زراعتهای دیگر، تامین امنیت غذایی، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد کشاورزان نقش اساسی دارد در اولین فرصت، بهره برداران نسبت به انعقاد قرارداد در قالب کشت قراردادی اقدام کنند تا بتوانند از مزایای این طرح بهرهمند شوند و برای انعقاد قرارداد کشت نیازی به مراجعه حضوری به ادارات غله نیست.