چرا گاهی محصولات دارویی جمعآوری (ریکال) میشوند؟
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: ریکال (جمعآوری) فراوردههای سلامت محور نشان دهنده مسئولیتپذیری و انجام وظیفه نهاد نظارتی مربوطه است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو؛ دکتر مهدی انصاری دوگاهه گفت: در دنیا نمونههای دارویی و خوراکی که در آزمایشگاه مورد تأیید قرار نمیگیرند، ریکال میشوند. محصولات تأیید نشده بخش کشاورزی نیز برای هر گونه اقدام جمع آوری و به وزارت کشاورزی اعلام میشوند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه جمعآوری و ریکال هر فراورده نشان دهنده ضعف در تولید یا تهیه نیست، افزود: جمعآوری (ریکال) محصول در مرحلههای مختلف با توجه به خطری که میتواند برای مصرف کننده داشته باشد، در همه جای دنیا انجام میشود.
آقای انصاری دوگاهه با اشاره به اینکه شیوهنامه جمع آوری دارو در سازمان غذا و دارو تدوین شده است و از قوانین بینالمللی تبعیت میکند، تصریح کرد: رویکرد جمع آوری (ریکال) مستلزم فرهنگ سازی مناسب و آموزش آحاد جامعه در خصوص رویکرد مناسب در این مورد است.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو درباره ماهیت جمع آوری (ریکال) فراوردههای سلامت محور گفت: جمع آوری تنها مختص به محصولات غذایی و دارویی نیست و تولیدکنندگان خودرو نیز در صورت مشاهده هرگونه ایراد در محصولات خود، آنها را جمع آوری و از چرخه مصرف خارج میکنند.
آقای انصاری عنوان کرد: ریکال به این معنا است که یک محصول در آزمایشهای اولیه مورد تأیید بوده، اما در چرخه توزیع به دلایل مختلف و از جمله حساسیتهای نگهداری محصول، ممکن است دچار ایراد شود که در این صورت تمام آن محصول پیش از اینکه به دست مصرف کننده برسد از بازار خارج میشود.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: جمعآوری دارو یا غذا در مواقعی که بررسی نمونهای در آزمایشگاه بر اساس استانداردهای معتبر آزمایشها مرتبط را نگذراند، ارگان نظارتی میتواند به استناد نتایج آزمایشگاهی، فرآورده مد نظر را از سطح عرضه جمعآوری کند. لازم به ذکر است که FDA از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون (بیش از ۱۱ ماه) ۵۱ مورد جمع آوری (ریکال) دارو اعلام کرده است.