معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر دایک حفاظتی منطقه دشتیاری به طول ۹.۵ کیلومتر به عنوان بزرگترین پروژه آبخیزداری کشور در حال اجرا قرار دارد که تا کنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و معاونت فنی و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی، جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور در بازدید از پروژهها و بررسی وضعیت گرگروهای شهرستان دشتیاری گفت: در حال حاضر دایک حفاظتی منطقه دشتیاری به طول ۹.۵ کیلومتر به عنوان بزرگترین پروژه آبخیزداری کشور در حال اجرا قرار دارد که تا کنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ و امیدواریم با در نظر گرفتن اعتبارات خاص بتوانیم این پروژه را به بهترین نحو اجرا کرده تا آرامش مردم عزیز منطقه را فراهم کنیم. نوبخت افزود: در برنامه هفتم و هشتم توسعه کشور، مطالعه و اجرای فعالیتهای آبخیزداری در ده سال آینده اجرایی میشود که اگر این روند با رویه قبلی یعنی هر سال یک میلیون هکتار اجرا میشد این طرح ۹۰ سال به طول میانجامید.
برای مهار پدیده گرگرو باید ردیف اعتباری جدید تعریف شود
معاونت فنی و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی، جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور در بازدید از فرسایش خندقی اراضی شهرستانهای دشتیاری و چابهار، مرسوم به گرگروها گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که مردم منطقه با آن درگیر هستند فرسایش خندقی است که به دلایل مختلفی از جمله نوع خاک منطقه است که از نوع ماروی به شمار میرود.
دکتر وحید با اشاره به اینکه شدت حفر خندق و فرسایش خاک در این منطقه شش تا هفت برابر متوسط فرسایش کشور است، گفت: برای مقابله و مهار این پدیده سطح وسیعی از منطقه مطالعه شده است که نیازمند ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که این مبلغ در حد و توان بودجه سالیانه سازمان نیست.
وی افزود: اگر این مشکل در دو تا سه سال آینده برطرف نشود مشکلات حاد زیست محیطی در منطقه ایجاد خواهد کرد و خیلی از روستاهها با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
دکتر وحید گفت: با توجه به اهمیت پدیده گرگروها، کنترل فرسایش از مهمترین برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور در منطقه است که نیازمند ایجاد یک ردیف اعتباری مستقل است که امیدواریم در بودجه ۱۴۰۲ این ردیف اعتباری را ایجاد کنیم.
احداث پروژه بندخاکی کالدان
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: بندکالدان یک بند خاکی به طول ۱۱ کیلومتر است.
پاکزاد افزود: کنترل و پایش سیلاب حوزه آبخیزبالا دست به مساحت حدود ۱۷۳ هزار و ۵۰۰ هکتار، جلوگیری از توسعه گالیها در حوزه گرگرو و در نتیجه جلوگیری از فرسایش و تلفات خاک، ایجاد و استقرار پوشش گیاهی در مخزن بند با حجمی معادل ۵۰ میلیون متر مکعب، ایجاد پوشش گیاهی انبوه جنگلی که خود میتواند باعث ایجاد اشتغال و تامین معیشت مردم منطقه با استفاده از زراعت چوب شود، از مهمترین اهداف احداث این بندخاکی است.