اهمیت آموزش در پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی
مدیر پرستاری دانشگاه گفت: عفونتهای بیمارستانی باعث افزایش مدت اقامت بیمار در بیمارستان، افزایش مقاومت میکروبی، افزایش مرگ و میر و عوارض بیماریها میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ فروغ مولا خاطرنشان کرد که عفونتهای بیمارستان بار اقتصادی سنگینی به بیماران و سیستم بهداشت و درمان تحمیل میکند.
وی با اشاره به گزارش سازمان جهانی بهداشت گفت: به طور متوسط ۱۰درصد بیماران بستری در بیمارستان در کشورهای در حال توسعه حداقل به یک نوع از عفونتهای بیمارستانی مبتلا میشوند.
فروغ مولا افزود: تقریبا ۱۰ درصد این مبتلایان به عفونتهای بیمارستانی منجر به مرگ میشود در حالی که بسیاری از این عفونتها قابل پیشگیری هستند.
مدیر پرستاری دانشگاه عفونتهای ادراری مرتبط با خدمات بهداشتی را شایعترین نوع عفونتها برشمرد که باعث افزایش مدت اقامت بیمار (بین دو تا چهار روز) در بیمارستان و استفاده غیرضروری از انواع آنتیبیوتیک شده و سبب افزایش میزان مرگ و میر بیمارستانی میشود.
فروغ مولا بر اهمیت آموزش در پیشگیری از بروز عفونتهای بیمارستانی تاکید کرد و باندل پیشگیری و کنترل عفونتهای ناشی از سونداژ ادراری (CA UTI) را مجموعه فرآیندهای لازمالاجرایی برشمرد که پیشگیری از بروز عفونت متعاقب کاتترگذاری ادراری را تضمین میکند.
به گفته وی این فرایندها شامل موارد نسبتا آسان و کم هزینهای است که باید به تمامی کادر درمان اعم از پزشک، پرستار و کمک پرستار آموزش داده شود.