مدیرعامل شرکت ملی فولاد از صرفهجویی ارزی ۲۰ میلیون دلاری صنعت فولاد بر اثر استفاده از محصولات بومی بهجای نمونههای خارجی آنها خبر داد.
وی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته رسیدن به این جایگاه نشان میدهد که بخشهای مختلف این صنعت رشد خوبی داشته و در حوزههای مختلف ازجمله کنسانتره و گندله با راهاندازی واحدهای جدید ظرفیت خود را افزایش دادهایم.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد همچنین به تولید آهن اسفنجی اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید در این بخش به ۳۷ میلیون تن رسیده است که شاید در این حوزه باشد که فلسفه تولید محصولاتی مانند کاتالیستها بهتر مشخص میشود.
آقاجانلو ادامه داد: سالانه بیش از ۲۰ میلیون دلار با تولید این محصولات صرفهجویی ارزی صورت میگیرد که اگر این شرکتها نبودند شاید واردات در این حوزهها هزینه ارزی بیشتری را به کشور تحمیل میکرد.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود به ظرفیت تولید فولاد میانی اشاره کرد و گفت: حدود ۸ درصد افزایش در ظرفیت تولید و ۱۱ درصد افزایش در تولید را داشتهایم که این ظرفیت در سالهای گذشته و به ویژه در سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ به دلایل متعدد ازجمله قطعی برق با چالشهایی مواجه شدهایم.
وی همچنین به بحث صادرات فولاد در دهه ۹۰ اشاره کرد و گفت: در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ صادراتی نداشتیم، اما اکنون شرایط به گونهای است که در بخشهای مختلف شاهد صادرات در بخشهای مختلف بودهایم که امیدواریم این اعداد با راهاندازی واحدهای جدید روندی رو به رشد را دنبال کند.
آقاجانلو همچنین با اشاره به بحث واردات فولاد گفت: این روند در سالهای گذشته و به ویژه ۹ ماهه امسال با کاهش مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: تولید مواردی مانند کاتالیستها در داخل کشور باعث میشود شرایط تولیدکنندگان ما نیز بهبود پیدا کند. برخی قسمتها نیز هستند که نیاز به سرمایهگذاری دارند که امیدواریم روند سرمایه گذاری به سمت بخشهایی که ارزش افزوده بیشتری دارند، متمایل شود و سرمایهگذاران به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند.
این مسئول همچنین اظهار کرد: درحال حاضر مواردی مانند زیرساختها در حوزه ریل یا نیروگاهی نیاز به سرمایه گذاریهای چند هزار میلیاردی دارد و در حوزه گاز نیز ما با شرایطی مواجه هستیم که مشکل گاز به پاشنه آشیل صنعت فولاد تبدیل شده و لازم است در این حوزه چندین میلیارد دلار سرمایه گذاری شود.
آقاجانلو ادامه داد: در زمینه انتشار گازهای CO ۲ افراد سعی دارند فعالیتهای خود را به سمتی ببرند که ازنظر زیست محیطی آسیبهای کمتری برجای گذارد که به آن فولاد سبز گفته میشود و در ۱۰ سال آینده، دنیا به این سمت حرکت میکند و ما هم باید در این حوزه برنامه ریزیهای لازم را داشته باشیم تا بتوانیم فرآیند تولید را بدون تولید کربن ادامه دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد همچنین اظهار کرد: زنجیره تولید در دنیا با تغییراتی اساسی مواجه است و به طور مثال سهم کوره بلند که درحال حاضر عمده ظرفیتها را به خود اختصاص داده، سالهای آینده به سمت کوره قوسی افزایش پیدا خواهد کرد.