حتما کمخوابی یا بیخوابی را تجربه کرده اید در مطلب زیر به عوارض بی خوابی اشاره شده است.
بیشتر بخوانید: مردان بیشتر میخوابند یا زنان
یکی از پروتئینها که مسئولیت تعمیر دی ان ایها را در نقاط مختلف بدن انسان بر عهده دارد در زمانی که خواب آغاز میشود، فرایند فعالیتهای خود بدین منظور را آغاز میکند.
اما سازوکار عامل ایجاد این فشار برای خوابیدن چیست؟ محققان قبلا پی برده بودند که یکی از علل این مساله آسیب به دی ان ایهایی است که در شبکه عصبی مغز وجود دارند. این آسیب میتواند ناشی از فرآیندهای طبیعی بیولوژیکی و همچنین عوامل محیطی مانند نور ماوراء بنفش یا تابش باشد. سازوکارهای موجود در بدن برای تعمیر دی ان ایها نمیتوانند در زمان بیداری مغز اقدامات مد نظر خود را انجام دهند و لذا تلاش برای تحمیل خواب به انسان را در ساعات پایانی شب آغاز میکنند.
تحقیقات تازه نشان میدهد آسیب دیدن دی انای انسان باعث ایجاد فشار هموستاتیک در انسان میشود. تحقیقاتی که در این زمینه بر روی مغز گورخر ماهی صورت گرفت، صحت این امر را ثابت کرد. ساختار مغز این حیوان دریایی مشابه با انسان است و وقتی پژوهشگران با استفاده از مواد شیمیایی، تشعشع و نور، به دی انای آن آسیب زدند ماهی به خواب رفت.
در هنگام خواب فعالیت پروتئینهای ترمیم کننده دی انای موسوم به PARP۱ ادامه یافت و بررسیها نشان داد اگر گورخرماهی کمتر از شش ساعت بخوابد، رفع آسیبها به طور کامل صورت نمیگیرد.
منبع : صدآنلاین