نمایشگاه بین المللی تهران میزبان عموم مردم برای بازدید از دستاوردهای زنان تأثیرگذار ایرانی خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عموم مردم میتوانند از ساعت ۸ صبح روزهای شنبه یکم و یکشنبه دوم بهمن با حضور در محل نمایشگاه دائمی تهران در دو سالن ۳۷ A و ۳۵ با دستاوردهای زنان ایرانی به ویژه در حوزههای دانش بنیان و علمی از نزدیک آشنا شوند.
دکتر بی بی فاطمه حقیرالسادات دبیر علمی کنگره بین المللی بانوان تاثیرگذار با حضور در برنامه صف اول با بیان اینکه نمایشگاه دستاوردهای زنان تأثیرگذار ایرانی از برنامه های جانبی کنگره زنان تاثیرگذار نیز هست، گفت: بیش از ۷۰ شرکت برتر با مدیرعاملی بانوان در این نمایشگاه حضور دارند.
مشروح سخنان خانم حقیرالسادات در این برنامه (صف اول) که به بررسی ابعاد مختلف اجلاس بین المللی بانوان تأثیرگذار " پرداخته به این شرح است:
مجری: در خبرها آمده که ایران میزبان ۷۰ بانو از مقامات کشورهای مختلف است، نخستین اجلاسیه بین المللی بانوان تأثیرگذار روز جمعه در سطح بین المللی با حضور تعدادی از زنان مقامات کشورها در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برگزار میشود و پنجشنبه شب هم آقای رئیس جمهور میزبان زنان شرکت کننده در این کنگره بود، در ابتدا سرکار عالی قدری راجع به خود بفرمایید:
خانم بی بی فاطمه حقیرالسادات: من فارغ التحصیل رشته دکترای مهندسی نانوبیوتکنولوژی از دانشگاه تهران هستم و به صورت مشترک دکترای تخصصی نانوپزشکی از دانشگاه VMC دانشگاه آمستردام هلند فارغ التحصیل شدم، بعد از فارغ التحصیلی در عین کار شرکت دانش بنیانی را ابداع کردم و الآن هیأت رئیسه و هیأت مدیره شش شرکت دانش بنیان و فن آور در سراسر کشور هستم و یک سال و نیم در خدمت مردم یزد در شورای اسلامی شهر یزد هستم و بالغ بر دهها مرکز تحقیقاتی دانشگاه فناوریهای نوین را در ایران در تأسیس اش نقش داشتم و بحث علمی هم در مقالات علمی ISA و ISC؛ پَتِرنهای مختلف شرکت داشته ام.
مجری: حوزه فعالیتی و محصول شرکت شما چیست؟
خانم حقیرالسادات: بیشتر در محصولات فناوریهای نوین است، ازجمله نانو، زمینههای صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی و موضوع محصولات نساجی و علوم بین رشتهای بیشتر محصول دارند.
مجری: از فضایی که برای شرکتهای دانش بنیان در مجموع فعالیتهای شرکتهای فناورانه در زیست بوم فناوری ایران و دانش بنیانی وجود دارد راضی هستید یا فکر میکنید با مطلوب خیلی فاصله است؟
خانم حقیرالسادات:ای کاش ۲۰ سال پیش این مجموعه پیش آمده بود در کشور. کشور ما متأسفانه سالها ضعفی بین دانشگاه نسل سوم و چهارم داشته که خوشبختانه حدود ۱۰ سالی است که این کار خوب انجام شده به ویژه در این یکی دو سال گذشته و امسال با دیدی که حضرت آقا روی این موضوع داشتند الحمدلله جایگاه خوبی داریم، الآن ارتباط بین دانشگاه و صنعت خیلی کم شده یعنی فاصله بین شان کم و ارتباطشان زیاد شده است و این خود نقش خیلی خوبی دارد که الحمدلله در این زمینه باعث شده خیلی از دغدغهها و مسائلی که برای اقتصاد ما هست این زمینه دانش بنیانی حل شود.
مجری: گزارش راجع به این اجلاسیه است و آن چه بناست اتفاق بیفتد. میخواستم بپرسم ایده برگزاری این اجلاس از سمت شما بوده یا اصلاً چه شد که شما دبیر علمی این اجلاس انتخاب شدید؟
خانم حقیرالسادات: من سالها یعنی از زمانی که وارد دانشگاه به صورت لیسانس شدم دغدغه داشتم. بالغ بر ۱۲ تا ۱۳ مستند داخلی از زندگی و کارهای من ساخته شد که یک امید یا بخش خوبی است برای خانمها که بفهمند خیلی وقتها میشود خیلی از کارها را انجام داد. خیلی وقتها آرزو داشتم به جایگاه نخبگان، زنان برسم و خیلی از مسائل که کار انجام میشود و مسیر مشخص نیست و در سفرهای خارج که میرفتم و تبادلات علمی که داشتیم با کشورهای دیگر این بحث آرزوی من بود. بحث نخبگان خیلی آرزوی من است و یکی ارتباط نخبگان در سراسر دنیا که از آن استفاده میشود. همچنین برگشت نخبگان خودمان و نیز مسأله جایگاه زنان، زنان تأثیرگذار و جایگاهی که ما الآن نگاه میکنیم. اگر ما با این آرامش اینجا نشستیم افرادی بودند که نقش داشتند به ویژه زنان که اوایل انقلاب بعد از جنگ و نقشهایی که داشتند، این امنیتی که الآن داریم؛ یکی از مسائلی که امروز در نشست بحث شد و سؤالات بعضی کشورها مطرح میکردند. کارهایی که من به صورت تیمی انجام داده بودم و کارهای علمی و ارتباطاتی که با خارج از کشور انجام شده بود همه این موارد باعث شد تا به عنوان دبیرعلمی انتخاب شوم و داوری این کنفرانس را برعهده داشته باشم.
مجری:این تأثیرگذار به چه معناست؟ زنان در چه حوزهای باید تأثیرگذار بوده باشند؟
خانم حقیرالسادات: زنان تأثیرگذار؛ زنانی که بتوانند تحولی ریشهای و عمیق انجام دهند. یک بحثی بود که ما مدتها روی این بحث کردیم که چه شاخصهایی مشخص شود؟ تأثیرگذاری در چه قسمتی است یا مثلاً ما خیلی وقتها اشتباه میکردیم مثلاً جایزه خیلی مهمی در دنیا داریم روی شاخصی مثلاً ایشان در علمی خوب است، ما سعی کردیم مثلاً اگر شاخص علم و فناوری داریم، شاخص عمومی هم کنارش داشته باشیم، خانواده را داشته باشیم، نقش آن فرد را داشته باشیم، تأثیرگذاری اجتماعی اش را داشته باشیم. در تغییر جامعه اش، روی چند نفر اثر میگذارد؟ در جمع بزرگ جامعه، تأثیر بیرونی اش، همه اینها را در نظر گرفتیم که خوشبختانه یک شاخصهای مشخصی انتخاب شد ازجمله شاخص علم و فناوری، شاخص اقتصاد و کارآفرینی، شاخص فعالیتهای اجتماعی؛ در این سه گروه ما بررسی شدند.
مجری: چه افرادی در این اجلاس حضور دارند؟
خانم حقیرالسادات: از کشورهای مختلف ازجمله سوئد، آرژانتین، روسیه، کشورهای عربی، آفریقایی، کشورهایی مثل ونزوئلا، زیمبابوه، الجزایر، عراق، پاکستان، افغانستان، هند، چین، تایلند، گروه زیادی از زنان دانشمند، رئیس، مدیرعاملان و زنان موفق دنیا در کنار هم تبادل نظر میکنند یعنی نشستهای تخصصی کنار هم دارند و برای کشور ایران این اولین تجربه یک کنگره بین المللی بانوان تأثیرگذار جهان است.
مجری: با این هجمه رسانهای که الآن در این اوضاع و احوال علیه ایران است به ویژه راجع به بانوان و زنان چطور شما توانستید اینها را دعوت کنید و پذیرفتند که به ایران سفر کنند؟
خانم حقیرالسادات: من دبیرعلمی بودم و صدها ایمیل زده شد. کار، کارِ سختی بود و شبانه روزی بود.
مجری: جذابیتش برای آنها چه بود؟
خانم حقیرالسادات: بحثی بود که به طور دقیق شاخصها مشخص شده بود، اگر شاخص اقتصاد و کار فنی این بود به طور ریز مشخص شده بود که نقش گذاری اش چیست. یعنی اینها میدیدند چه رقبا و افرادی، یعنی افراد تراز اول در این مبحث خودشان میتوانند در این کنگره ببینند و تبادل باهم داشته باشند. خروجیهای این کنگره هم ان شاء الله خروجیهای خوبی است. امید داریم به صورت دو سالانه و ادامه داشته باشد، این تجربه اول ما بود و خیلی خوب بود. خودشان (میهمانان) هم به ما میگفتند شما یک بستری را برای ما آماده کردید که بتوانیم همه زنان را در کنار هم ببینیم در شاخصهای خودمان که موفق هستند که خیلی برایشان جالب است و تقریباً بحثی بود که میگفتند کاش تعداد زمان روز بیشتر بود، در صورتی که ما غیر از روز اصلی کنگره، نشستها چند روز ادامه دارد و بازدیدهایشان، یعنی ما نمایشگاه را برگزار کردیم و خیلی کار خوبی بود که امروز دانشمندان و گروه فعالین اقتصاد و اجتماعی در آن شرکت کرده بودند. حتی من فکر نمیکردم بعضی هایشان حدود هشت ساعت در نمایشگاه بودند و باز میگفتند زمان کم است.
مجری: آیا دستاوردهایی از زنان ایرانی به نمایش گذاشته بودید؟
خانم حقیرالسادات: بله، ما بالغ بر ۹۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که مدیرعاملشان خانم هستند و از این ۹۰۰ خانم مدیریت بالغ بر ۷۰ شرکت برتر دانش بنیان برعهده انها بوده که امروز در این نمایشگاه حضور داشتند و دستاوردشان را ارائه میدادند.
مجری: آیا بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد است؟ و دستاوردهایی که آن جا در معرض نمایش گذاشته شده بیشتر در چه حوزههایی است؟
خانم حقیرالسادات: دو سالن ۳۷ A و ۳۵ از ساعت ۸ تا ۵ بعدازظهر در روزهای شنبه و یکشنبه برای عموم آزاد است. یک سالن مربوط به دستاوردهای زمینه پزشکی، فناوریهای نوین، تجهیزات پزشکی، دارو، مواد پیشرفته و صنایع نوین و یک سالن مربوط به حوزههای فرهنگ و صنایع مختلف شامل ورزش، نیرو، نفت و ... است.
مجری: هدف اصلی از برگزاری این کنگره (اجلاس) چه بوده است؟
خانم حقیرالسادات: در اجلاس یا (کنگره) بین المللی زنان تأثیرگذار و بویژه در این نمایشگاه واقعیتهایی از جمله امید و اعتماد به نفس نشان داده میشود. خروجی این بوده که خیلی از کشورهای دنیا باور نمیکردند ما در این سه تا چهار سال چه تفاوتهایی را بوجود آوردیم، چون شرکتی که قبلاً یک محصول اولیه داشت، الآن صدها محصول دارد. در این اجلاس از هم افزایی، تعامل و استفاده از تجربیات دیگر کشورها استفاده شده است. در این اجلاس باید بتوانیم از تجربههای همدیگر استفاده کنیم، تعامل و هم افزایی داشته باشیم، یعنی این کنگره باید متفاوت از کنگرههای دیگر باشد یعنی همه ما در اصل این که چه داشتههایی داریم و چه داشتههایی آنها دارند بتوانیم به منصه ظهور برسانیم. تبادل دانش و آموزش بسیار بکار میآید مثلا خیلی از روسای شرکتهای فناوری نوین میگفتند ما میتوانیم در قسمت تربیت نیروی انسانی از شما استفاده کنیم، شما به ما آموزش دهید یا در قسمتهای اقتصادی چطور راه حل و میانبرها، یکی را داشته باشیم. همه آنها به ما میگفتند با توجه به این تحریمهایی که شما داشتید چقدر جالب و خوب کار کردید یعنی میگفتند خیلی از این محدودیتها باعث توانمند شدن شما شده است.
مجری: در نمایشگاه افراد خارجیها هم هستند یعنی بین المللی است؟
خانم حقیرالسادات: در نمایشگاهی که (پنجشنبه ۲۹ دی) افتتاح و برای مهمانان کنگره برگزار شد دستاوردهای زنان ایرانی به نمایش گذاشته شد، اما نشستهای عمومی تخصصی داشتیم تا اگر این چهار گروه در زمینه دارو متخصص هستند در این خصوص همفکری و هم افزایی شود.
مجری: این خانمهایی که آمدند و در این اجلاس شرکت کردند پیش از این، ذهنیت و تصویرشان از زن ایرانی چه بوده؟
خانم حقیرالسادات: خیلی از آنها ارتباطهای علمی را با زنان ایرانی داشتند، اما از نزدیک تجربهها نکرده بودند، ولی یکی از میهمانان ما وقتی برایشای میل زدم جایگاه علمی خیلی خوبی داشت. در سه شاخصی که انتخاب کرده بودیم شاخص علمی و، چون کنگره بین المللی بود، جایزهای که میخواستیم به برندگان اعطا کنیم جایزهای در سطح جهان میخواستیم در نظر بگیریم. پس هدفمان بود از برترینهای دنیا دعوت شود و در این رقابت شرکت کنند. حتی مثلاً پروندهها که میآمد بالغ بر ۸۰۰ پرونده فاز اول به دست ما رسید.
مجری: مقالاتی که میدادند؟
خانم حقیرالسادات: نه، مثلاً فردی علمی بود بر اساس جایگاه HNDX اش، بر اساس جایگاه علمی اش در کنارش چقدر این علمش به فناوری کمک کرده، فقط یک شاخص علمی تنها - که مقاله یا پَتِرن دارد برای ما مهم است و اینکه اختراع دارد برای ما مهم نبوده. این اختراعی را که به محصول تبدیل شده بود در نظر گرفتیم. این که چقدر اشتغال ایجاد کرده، تمام علمی که با فناوری و اشتغال است، یعنی جایگاه اجتماعی و فرهنگی اگر یک فرد نویسنده خوبی است، تأثیرگذاری اش را، تمام شاخصهایی که در نظر گرفته بودیم که رقابت، رقابت سالمی باشد و بین بهترینها باشد. پروندهها به دبیرخانه ارسال و بررسی میشد، سطح یک، سطح دو و سطح سه، و خوشبختانه از داورهای داخلی و بین المللی ما استفاده کردیم. داوران نخبه. مثلاً، برنامهای بود که در بنیاد ملی نخبگان، خیلی از جاها درگیر شدند یعنی ما درخواستهایی که دادیم میگفتیم بهترین ها، هر گروهی از دانشگاههای مطرح دنیا را از آنها میخواستیم لیست اسامی افرادی که فعال هستند در آن زمینه یا شاخص به ما معرفی کنند.
مجری: تصویر آنها قبل از این که بیایند ایران راجع به زن ایرانی چگونه بود؟
خانم حقیرالسادات: اینها فکر میکردند شاید میآیند یک جایی که خودشان در این مسائل خیلی قویتر هستند، شاید مثلاً ما با مقاله نوشتن قوی هستیم، در محصول و عمل این طور نباشیم، اما وقتی از نزدیک میدیدند برایشان خیلی جالب بود. ما چند نفری با یک تیمی متخصص کنارشان بود بحث هایشان را رصد میکردم برایشان جالب بود. حتی از زمان ورودشان به ایران احترامی که داشتندو یا جایگاهی که داشتند درباره آنها صحبت میشد و نیز رساندنشان همه بحثهای قوی انجام میشد برایشان جالب بود. برایشان جالب بود که چقدر سطح شما بالاست یعنی باور کردنی برایشان نبود. وقتی خیلی افرادشان که مثلاً بعضی مؤسسههایی که آمدند فلان درمانی را ما آغاز کردیم و گزارش میدادند در این قسمت خیلی سطح بالایی بودیم و وقتی گزارش ما را میفهمیدند میگفتند ما احساس میکردیم ما این دستاورد ماست برای شما، شما در این قسمت از ما بالاترید و این خیلی برای ما خوب بود که مشخص شد.
مجری: شما فراخوان مقاله داده بودید؟
خانم حقیرالسادات: نه رصدهایی که انجام شد در سطحهای متفاوت در سطح دانشگاهی بود. نگاه کردیم برندگان و افرادی که از جایزههای مختلف در دنیا شرکت کرده بودند، جایزهای در حوزه زنان بود، ما تجربههای قبلی هم داشتیم، تیم ما جایزه جهانی گوهرشاد را در هشت مبحث داشت از تجربههای آن استفاده شد. تجربههای دنیا و بویژه جایزه المصطفی و ابن سینا را داشت و همه این گروه ها، خوبی این کنگره این بود که همه ایران در کنار هم بودند یعنی از همه گروهها.
مجری: این که شما میفرمایید جایزهای را اعطا میکنید این ارزیابی شما در چه حوزهای است یعنی روی دستاوردهایی که زنان ایرانی داشتند، مقالاتی که آمده، آنهایی که از خارج آمدند یا..؟
خانم حقیرالسادات: شاخصهایی که مشخص است سه شاخص اصلی بود؛ شاخص علم و فناوری بود که زنان ایرانی با زنان کل دنیا مقایسه میشدند و بدون این که بگوییم، چون کشور میزبان هستیم فقط ما باید باشیم. مثلاً شاخص اقتصاد کارآفرینی، هر شاخصی هم که هر کشوری که قویتر بود گزینش میشد و انتخاب شده بود برای ورودش. در این جا کنار هم این گروهها قرار میگرفتند و انتخاب نهایی انجام میشد.
مجری: بر اساس دستاوردهایی که داشتند، رصد و داوری شدند و..؟
خانم حقیرالسادات: بله، حتی ورود آنها هم انتخاب شده بود. ممکن است از یک کشوری ۱۰ نفر معرفی شده بودند، ولی این ۱۰ نفر به دو نفر رسید بر اساس امتیاز و جایگاهش و بعد برای ایران گزینش شد. بعد از ورود به ایران این نبود که حتماً این فرد انتخاب شود، دوباره رقابتها انجام شد و بعد این نفر...
مجری: داورها بین المللی بودند؟ یعنی از کشورهای مختلف در هیأتهای ژوری شما بودند؟
خانم حقیرالسادات: بله.
مجری: در مجموع چند نفر انتخاب شدند؟ جایزهای داریم که سطح اول است که سطح اولش باید مشخص شود که امید داریم در این سطح هم، سطح علمی برنده داشته باشیم. مجری: هنوز مشخص نیست؟
خانم حقیرالسادات: در سطح علمی و فناوری جایگاه خوبی داریم، اقتصاد هم خیلی خوب است؛ هم داخل و هم خارج و بحث اجتماعی هم از هر گروه انتخاباتی انجام شده، اما این که کدام کشور بتواند در این رقابت پیروز شود مشخص نیست.
مجری: شما هم اطلاع ندارید؟
خانم حقیرالسادات: جاهایی که میگویم امتیازهایی که داوران بین المللی امتیاز میدادند، داوران داخلی هم امتیاز میدادند. سربرگها جداست، امتیازاتی که میدادند از طریق فضای مجازی رصدهایی بود که انجام شد، حتی ما یک سامانهای طراحی کردیم. نتایج داوران دوره در محدوده جزئیات است، داوران دیگر هم از بیرون انتخاب کردیم. غیر از داورانی که از بین المللی داخلی انتخاب شده بود، یک گروه دیگر هم در انتها انتخاب کردیم که نظرات داوران را دوباره رصد کنند که ببینند مشابه است. خیلی جالب است که آنها همان نظرات را به ما داشتند و خیلی سخت بود.
مجری: جایزه که میدهید عنوان خاصی مثل جایزه مصطفی، جایزه گوهرشاد دارد؟
خانم حقیرالسادات: بحثی که هست و انجام شده و هدفمان است این است که یک جایزهای در مصداق جایزه بانو گوهرشاد نام بگیرد، و یک جایزهای که بتوانیم بدهیم و این کار اداری اش هم در حال انجام است که یک جایزه بین المللی به اسم یک زن تأثیرگذار باشد.
مجری: هنوز مشخص نشده؟
خانم حقیرالسادات: نام و کارهای اولیه اش انجام شده، این که ما هدفمان است که این جایزه جهانی زن تأثیرگذار با اسم یک زن باشد که ما بانوان خیلی قویای داشتیم که از قدیم بودند که با تاریخ ما که مصداق اصلی اش؛ بانو گوهرشاد است. ما تجربه اول مان است که بر اساس همین از بنیاد ملی نخبگان از یونسکوی ملی ایران از معاونتهای فناوری ریاست جمهوری و از وزارتهای علوم، بهداشت کمک گرفتیم تا یک جایزه ویژه بین المللی سالها به این اسم و برای ایران باقی بماند.
مجری: پس الآن اسمش بانو گوهرشاد است؟
خانم حقیرالسادات: بله، حتی ما گواهی یونسکوی ایران در کنار این جایزه را داریم و یک تحصیلات ویژهای از بنیاد ملی نخبگان و حتی جایزه فرهنگی ریشهها و اصالت ایرانی - اسلامی در کنار این داریم. خیلی روی آن جایزه برنامه ریزی شده و جایزهای نیست که فقط بعد مالی داشته باشد، تمام مباحثی که برای آن سه شاخص بوده، در این جایزه در نظر گرفته شده و یک جایزه معتبر بین المللی است.
مجری: درخواستی نداشتید که بعد از این که الآن اولین آن برگزار شده از کشورهای دیگر که اگر میشود مثلاً بعدی در کشور ما میزبانی شود؟
خانم حقیرالسادات: بله، یکی از کارهایی که ما خواهیم انجام دهیم این است که این کنگره دو سالانه باشد و درست است پایه اصلی اش در ایران باشد، اما میتوانیم میزبانهایی از کشورهای دیگر داشته باشیم. دو سال آینده شاید در کشور دیگری باشد و این تجربه ما به آنها منتقل شود. یعنی خیلی از بحثهایی که شد که ادامه این کار و خروجی این کار کجا وصل شود. این که ما چطور تبادلاتی داشته باشیم، یک صندوقی تشکیل شود، کنار این صندوق تفاهمنامههایی که به طور خاص مثلاً با کشورهای خاص نوشته شود و خیلی از قوانین یعنی این کنگره یک جایزه نیست، دستاوردهای زیادی خواهد داشت برای ما و برای آن کشورهایی که هستند.
مجری: نکته دیگر این که در این نمایشگاه تفاهمنامهای هم امضا شد یا قراردادهایی هم به نتیجه رسید؟ اتفاق افتاده است؟
خانم حقیرالسادات: از صبح جلسات مرتب برگزار میشد در سطحهای مختلف، خوشبختانه یکی از مباحث خیلی خوبی در کنار این کنگره، مقامات زن خیلی از کشورها شرکت کردند. زنان تأثیرگذار مقامات که همراهی کردند، برای من جالب است یک کشوری مثلاً مقامات اصلی اش، نماینده اش، وزیرش، معاون وزیرش خانم است در موضوع بهداشت، آموزش. کنار این کارهایی که دانشمندانشان است یک مباحث تفاهمنامهها و چیزهای خیلی خوبی از نظر مقامی و قانونی هم اجرایی میشود ان شاء الله.
مجری: راجع به خود میهمانانی که در اجلاس حضور دارند چه به لحاظ جایگاه علمی و چه به لحاظ جایگاه حقوقی یا ممکن است جزو میهمانان ویژه شما هستند، راجع به جایگاه و شأنیتشان توضیح دهید.
خانم حقیرالسادات: مثلاً یک کشوری را مثال میزنم یک خانمی هستند که ایشان یک استاد دانشگاه هستند که جایگاه علمی خیلی خوبی داشتند که فقط استاد دانشگاه نبودند ایشان چند شرکت داشتند، بحث نشستهایی که چند نفره که داشتیم برایشان جالب بود ایشان مقایسه میکرد و میگفت من میتوانم در ادامه هم همفکری داشته باشم با شما و بعد از خروجم از ایران خیلی دستاورد خوبی برایمانم دارد. به ایشان گفتم برای چه؟ ایشان گفتند مثلاً خودم مؤسس و بنیانگذار ۱۰ مرکز بودم. ایشان مقیم مالزی و متولد تایلند بودند. جالب بود که دو دانشگاه معتبر در اندونزی، مالزی و تایلند را هم استادش بودند. در کنار آن دو شرکت دانش بنیان محصولات داشتند. حتی جالب بود من محصولات خود را به عنوان هدیه برای ایشان آماده کرده بودم و ایشان هم محصولاتی که دستاوردهای شرکت خودشان بود و چیز جالبی که به من گفتند نیروهایی که در این شرکت هایشان بودند خانم بودند. میگفتند چقدر اشتغال ایجاد شده. یک فرد میهمان ما ۱۶ مرکز کمپانی داشت که مباحث مختلف بود و ایشان هم تأکید میکردند در مباحث مختلف کار کردند، دارویی، درمانی و مقایسه که میشد چقدر اشتغال ایجاد کرده بودند و بعد هم با یک مدیرعامل ایرانی مقایسه میشد. ایشان میگفت چقدر جالب ایشان کار را کرده یا خیلی از مباحثی که به من نشان میدادند میگفتند ما در این قسمت میتوانیم به شما آموزش دهیم. در قسمت تشکیلات آنها موفق بودند میگفتند ما در این زمینه به شما آموزش میدهیم و یا شما در این قسمت موفقتر هستید به ما کمک کنید. از همه مهمتر تنوع کشورها زیاد بود.
مجری: کشورهای اروپایی چه تعداد بودند و از چه کشورهایی و آمریکایی چطور؟
خانم حقیرالسادات: کشورهای اروپایی شامل آلمان و سوئد، استرالیا، کانادا، ونزوئلا، زیمبابوه، کشورهای عربی شامل تونس، مصر حضور داشتند.
مجری: برنامه روز جمعه تان چه خواهد بود؟
خانم حقیرالسادات: بعضی از این افراد دوباره ادامه دستاوردها را میبینند و بازدیدی برایشان گذاشتیم و برنامه اصلی عصر روز جمعه است که اعطای جوایز و سخنرانیهای کلیدی، انتخاب گروههای برتر، تفاهمنامههایی که نوشته شده، انعقاد میشود.
مجری: شانس بانوان خودمان در دریافت جایزهها چقدر است؟
خانم حقیرالسادات: خیلی خوب است.
مجری: الآن از بانوان ایرانی که حضور پیدا کردند چند تن از شاخص هایشان را میفرمایید که احتمال دارد جایزه را ببرند؟
خانم حقیرالسادات: خیلی از افراد که انتخاب شدند خیلی در مسائل روز دنیا مثل موارد درمانی، سرطان، مسائل روز، کووید خیلی خوب نقش داشتند.
مجری: پس عمدتاً پزشکی هستند؟
خانم حقیرالسادات: نه در بحثهایی که اثرگذاری داشتیم، گروههای دیگر هم داشتیم مثلاً بحثهایی مثل تولید محصولهایی که صنایع غذایی غیر از پزشکی استفاده شود آن افراد را داشتیم که تأثیر گذار بودند. در حوزههای اجتماعی متأسفانه خیلی رقابت سخت بود و از خیلی از تنوع از کشورهای دنیا خیلی زیاد داشتیم، من، چون خودم در زمینه علمی و فناوری اقتصادی فعال بودم و فکر نمیکردم در حوزههای اجتماعی حقوقدان خیلی زیاد باشد.
مجری: فکر میکنید که این اجلاس چقدر کمک خواهد کرد به این که تصویر بانوی ایرانی در دنیا متفاوت تعریف شود؟
خانم حقیرالسادات: ما هر وقت که جستجویی انجام میدادیم زن ایرانی موفق را میدیدیم حدود ۱۰ تا ۱۲ زن ایرانی که خارج از کشور بودند میآمد روی صفحه. یکی از تجربههای دو سه تن از دانشمندانی که در این سفر برایم بود میگفتند ما هر وقت درباره زنان ایرانی سِرچ (جستجو) میکردیم به ۱۲ نفر یا مطرحهایی که در ایران مقیم نیستند برای ما میآورد. این صفحه باعث شد تا از نزدیک ببینند آن زنان تأثیرگذار هستند در این کشور و آن جایگاهی که هست همینها دارند.