محققان برای اولین بار با اجرای یک تحقیق در مقیاس گسترده نشان دادند که مصرف غذاهای فرآوری شده حاوی نیتریت با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.
یک مطالعه منتشر شده در نشریه «PLOS Medicine» توسط چند موسسه تحقیقاتی کشور فرانسه حاکی از این است که استفاده از نیتریت در مواد غذایی با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.
برخی مقامات حوزه سلامت عمومی خواستار محدود کردن کاربرد نیتریت و نیترات به عنوان افزودنی غذایی بوده اند. با این حال نقش نیتریت و نیترات خوراکی در اختلال عملکردی متابولیک و دیابت نوع ۲ در انسانها همچنان کاوش نشده باقی مانده است.
به منظور جست و جو و تحقیق درباره ارتباط میان مصرف خوراکیهای حاوی نیتریت و نیترات با دیابت نوع ۲، محققان به دادههای جمع آوری شده از بیش از ۱۰۴ هزار نفر دسترسی پیدا کردند. این افراد بالای ۱۵ سال، بطور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و سابقه پزشکی و تغذیهای خود را گزارش دادند. این محققان سپس با ساخت مدلهای آماری این دادهها را مورد تحلیل و تجزیه قرار دادند.
بنا بر اعلام وبگاه «یورکالرت»، این محققان تاکید کردند: نتایج مطالعه ما شواهد و مدارک جدیدی ایجاد کرده است که نشان دهنده لزوم کاهش مصرف افزودنی نیترات در گوشتهای فرآوری شده در صنعت غذایی است. این درحالی است که پیش از این نیز برخی مقامات بهداشت و سلامت در سطح جهان به مردم توصیه کرده اند که مصرف غذاهای حاوی این افزودنیهای جنجالی از جمله نیتریت سدیم را محدود کنند.
این محققان بیان کردند: این اولین مطالعه در مقیاس گسترده است که ارتباط مستقیم بین افزودنیهای نیتریت و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نشان داده است.