نسکافه از جمله نوشیدنیهای کافئین دار و پرطرفدار است که مصرف آن عوارض غیرقابل جبرانی برای سلامتی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، نسکافه بعد از انجام عملیات فرآوری شده بر روی قهوه به دست میآید و مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل شباهت بسیاری از نظر خواص و مضرات در این دو نوشیدنی یافت میشود.
رعایت اعتدال در مصرف قهوه و نسکافه بسیار ضروری است و مصرف بیش از حد از آن باعث افزایش کلسترول خون میشود، بطوریکه نوشیدن بیشتر از ۵ فنجان در روز در بعضی از افراد مشاهده شده که احتمال سکته قلبی را افزایش میدهد.
از بین رفتن مینای دندان از دیگر عوارض مصرف نسکافه است که در نسکافه معمولا ۳۰ برابر بیش از قهوه این تاثیر مضر را در بدن ایجاد میکند. بعضی از نسکافهها بدون کافئین هستند و کسانی که مشکلات عصبی و قلبی دارند، بهتر است که از این نوع نسکافهها استفاده کنند و در بعضی از نسکافههایی که روی جلدشان مینویسد بدون شکر است، معمولا با آسپارتون تهیه میشوند. بعضی از افراد نسبت به کافئین به شدت حساسیت دارند، بطوریکه مقدار اندکی از آن، اشخاص را گرفتار هیجان میکند، ضربان قلبشان را افزایش میدهد و دچار بی خوابی میکند. کافئین بر ترشح اسید معده و میزان پپسین که نوعی آنزیم معده است میافزاید و باعث زایمان زودرس میشود.
ورود نسکافه از طریق شیر مادر به دستگاه گوارش کودکان ۲ عارضه شامل؛ قرار دادن وی در وضعیت استفراغ و ماندگاری در بدن نوزاد و تبدیل آن به متابولیزه به دلیل نبود آنزیم کافی در کبد آنها ایجاد میکند. ناآرامی، لرزش دست ها، پاها و لب ها، سفت یا شل شدن عضلات و ماهیچههای بدن، بی خوابی، جیغ زدن، حساسیت نشان دادن به صدا، به گونهای که با کمترین صدایی کودک از خواب میپرد، از دیگر عوارض جدی مصرف نسکافه توسط مادران شیرده است.
مصرف نسکافه و زیاده روی در نوشیدن آن باعث اضطراب، هیجان، ناآرامی؛ فراموشی، افسردگی، افزایش قند خون، کاهش جذب آهن و در نتیجه کم خونی، بزرگ شدن غده فیبروکیستیک در سینه، افزایش ترشح اسید معده به ویژه در افراد دارای بیماری ریفلاکس یا برگشت اسید معده و همچنین ایجاد حرکات نامنظم در ماهیچههای قلب میشود و برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی مضر است.