پس از ۱۰ سال مطالعات باستانشناسی جهرم در استان فارس، در مجموع ۵۴۸ محوطه و اثر از دوران پارینهسنگی تا قرون متأخر اسلامی شناسایی و کشف شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مجید منصوری سرپرست هیأت باستانشناسی جهرم با اعلام این خبر گفت: بخش مرکزی شهرستان جهرم در استان فارس از سمت شمال به بخش کردیان (به مرکزیت قطبآباد)، از شمال شرق به شهرستان فسا، از شمال غرب به بخش سیمکان، از شرق به زریندشت، از جنوب و جنوب شرق به لارستان (جویم و بنارو) و از جنوب غرب به شهرستان قیر محدود میشود.
او افزود: علاوه بر این، محوطههایی نیز از دوران پارینهسنگی جدید و فراپارینه سنگی شناسایی شد و محوطههای پیش از تاریخی با سفال زیادی از این منطقه بدست نیامد و تنها یک محوطه شاخص از دوره «باکون» ثبت شد.
به گفته سرپرست هیأت باستانشناسی جهرم، بیشتر محوطههای شناسایی شده در این طرح از بخش مرکزی جهرم به دوران تاریخی و بهویژه دورههای هخامنشی، فراهخامنشی و ساسانی مربوط میشود که با توجه به کوهستانی بودن منطقه، آثار دوران فراهخامنشی و ساسانی بیشتر به صورت قلعههای صعبالعبور در ارتفاعات است.
او افزود: با پایان این فصل، بررسی باستانشناسی شهرستان جهرم پس از ۱۰ سال به پایان رسید و کل آثار و محوطههای شناسایی شده از این شهرستان، ۵۴۸ محوطه و اثر از دوران پارینهسنگی تا قرون متأخر اسلامی است.
این باستانشناس گفت: با پایان آخرین فصل بررسی این شهرستان، نتایج آن به مرور به صورت کتاب و مقاله منتشر خواهد شد.