عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: آبخیزداری و آبخوانداری در کشور نیازمند قانون مستقل، تخصیص بودجه مشخص و نگاه همه جانبه به فرایندهای آن است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سمیه رفیعی در گفتگویی اختصاصی در حاشیه جشنواره ملی روز جنگلبان و منابع طبیعی درباره اهمیت آبخیزداری و آبخوانداری، گفت: برای کشور ما که شرایط اقلیمی خاصی دارد و درگیر تنشهای تغییرات اقلیمی است، یک روش اثبات شدهای که کشور میتواند به حیاتش ادامه بدهد بحث آبخیزداری و توجه درست به آبخیزداری و آبخوانداری است که برای آن کارهای زیادی شده و پژوهشکدهای به این نام داریم و دستگاهی متولی آن است.
وی به مشکلات آبخیزداری و آبخوانداری پرداخت و ادامه داد: درباره آبخیزداری چند نکته مهم است، یک اینکه در اقدامات و عملیاتی که قرار است انجام شود برای حفاظت، مرمت و احیا، چقدر منطبق با اهداف آبخیزداری و آبخوانداری است که این نکته جدی است، در برخی طرحهای عمرانی و توسعه ای، مسایل ابتدایی مربوط به آبخیزداری را مراعات نمیکنیم بعد متوجه بحران هایش میشویم این سیلی که در تهران شاهد بودیم نمونه بارز عدم توجه به مسئله آبخیزداری است.
نکته دوم اینکه مسئولان مربوطه توجه کنند چند درصد از طرحهای آبخیزداری منطبق با هدف به نتیجه رسیده، چون آماری که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میدهد یک تغایری را نشان میدهد که باید مورد بحث قرار گیرد.
نکته بعد، بحث تخصیص منابع و بودجه کشور برای آبخیزداری و آبخوانداری است که این هم باید مورد توجه جدی قرار گیرد و نیازمند توجه دولت است که باید بودجه مشخصی داشته باشد؛ و اینکه در طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری به جای توجه صرف به مسایل سازهای باید یک نگاه همه جانبهای به همه روش ها و فرایندهای مربوط به آبخیزداری بشود که این را ما کمتر داشتیم.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، درباره تدوین لایحه آبخیزداری در دولت و پیگیری مجلس گفت: این لایحه و اینکه اصولا یک قانون مستقلی داشته باشد خیلی مسئله مهمی است و باعث میشود از این پراکنده کاریها جلوگیری بشود منتها هنوز به مجلس چیزی نرسیده و پیگیری میکنیم.
رفیعی درباره ارسال لایحه وزارت نیرو برای سیلابها به مجلس، افزود: آنکه وزارت نیرو داده یک مسئله اساسی دارد و آن بحث بستر حوزههای آبی است مثل تالابها و رودخانه ها، یک تقسیم بندی در آن شده و تعدادی از رودخانهها و بستر اینها قرار شده طبق طرح کاداستر و صدور اسناد مالکیت بیاید برای وزارت نیرو که به نظر من کارشناس و طبق قوانین بالادستی و اصول مربوط به منابع طبیعی در قانون اساسی، امین انفال سازمان جنگل هاست و نباید این انتقال بستر حوزههای آبی به وزارت نیرو منتقل بشود آن هم برای آب منطقه، من مخالف هستم و فکر میکنم کمیسیون کشاورزی هم با آن موافقت نداشته باشد.