کتاب «منم یه مادرم»؛ به قلم جمعی از نویسندگان، و کاری از انتشارات «راه یار» منتشر شد.
«شهید» نمونۀ موفق تربیتِ بهثمرنشسته بهمدد الهی است و «مادر شهید» یکی از مربیان موفق در این عرصه است؛ تا جایی که امامخمینی (ره) گفتهاند: «دامن مادرها دامنی است که «انسان» از آن باید درست بشود؛ یعنی اولمرتبۀ تربیت، تربیت بچه است در دامن مادر..»
آثاری که برای شهدا نوشته شده است، تمرکز بیشتری بر روایت سلوک فردی و خانوادگی شهید از زبان نزدیکان وی دارد و یا روایت مجاهدۀ شهید در میدان، از زبان همرزمان و رفیقانش است.
درست است که این زاویۀ نگاه، تصویری دقیق از منش شهید در اختیار ما قرار میدهد؛ اما چگونگی رسیدن به این منش را به نمایش نمیگذارد و جای خالی روایت رشد و بالندگی شهید از زبان نزدیکترین افراد مؤثر بر زندگی او، یعنی والدین احساس می شود.
مجموعهکتابهای سبک تربیتی والدین شهدا با بررسی بینشها و روش تربیتی مادران و پدران شهدا به دنبال ایجاد رویکردی جدید در این عرصه است.
جلد اول این مجموعه، «منم یه مادرم»، تصویری از عمل تربیتی مؤثر مادران بهعنوان نزدیکترین و همراهترین مربیان شهدا در شکل گیری شخصیت آنان را روایت می کند. بهعبارت دیگر، این بار مادریکردنِ «مادر شهید» همراه با بررسی ویژگیهای شهیدش رصد شده است.
انتخاب مادر در این روایتها، بهعنوان مربی اصلی، بهمعنای نادیدهگرفتن دیگر عوامل مؤثر بر تربیت، بهویژه مربیگری خداوند، بهعنوان «ربّ حقیقی انسان» نیست... بلکه مادر هم از افراد باارادهای است که در نقشۀ تربیتی «الله» حرکت میکند و در این مسیر، خودش هم تربیت میشود و رشد می کند. اما نعمت فرزندی که در اختیار مادر است و مادری که با ارادۀ خود میدان مجاهدۀ تربیتی را میسازد و حرکت میکند، بهواقع از موضوعات کمترپرداختهشده است. در حالی که این میدان، معنابخش زندگی مادرانه است و به فرمایش امام خمینی (ره) «خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند! ... خوشا به حال آنهایی که این گوهرها را در دامن خود پروراندند!»
کتاب «منم یه ماردم»؛ دفتر اول از مجموعه کتابهای روایت سبک تربیتی والدین شهدا، براساس روایتهایی از والدین دانشمند شهید مصطفی احمدیروشن، شهید مدافع امنیت محمدحسین حدادیان و شهید مدافع حرم محمد مسرور تهیه شده است.
این کتاب » تحقیق آن برعهده مریم حلاج و زینب ناجیجمال بوده , تدوین آن را لطیفه نجاتی، فاطمه دانشور جلیل و مهری غلامپور انجام داده است.