همیشه به خاطر داشته باشیدکه تنها هدف ترس آسیب رساندن به موفقیت شماست. پس وقت آن رسیده که آن را به چالش بکشید.
همه ما تا کنون شنیده ام که فردی میگوید «ریاضی من اصلا خوب نیست» یا «پرسیدن سوالاتتان از من هیچ فایدهای ندارد، چون من هیچ چیزی در این مورد نمیدانم». اینها تنها دو مورد از مثالهایی هستند که مغزمان را درگیر آنها میکنیم و از رسیدن به اهداف و موفقیت هایمان جلوگیری میکنند. بسیاری از ما افکاری اشتباه را در مغزمان به راه میاندازیم و به این طریق به اهدافمان صدمه میزنیم. از سوی دیگر، اگر بپذیریم که توانایی هایمان بسیار ارزشمندند، این باور تاثیر خارق العادهای بر زندگیمان خواهد داشت. اما چطور میتوان به این نوع از تفکرات مثبت بازگشت و ترسهایی که به عملکرد و اهداف ما آسیب میزنند را نادیده گرفت؟ ما در اینجا ۴ توصیه کاربردی برای غلبه و نادیده گرفتن ترس ارائه کرده ایم:
۱- فرضیاتتان را تنظیم کنید
فرضیات شما چیست و آیا این فرضیات خوب هستند یا نه؟ برای مثال، اگر فکر میکنید که اشتباهات فرصتهایی برای یادگیری هستند در این صورت با تمام وجود تمامی فرصتهای پیش آمده را دنبال و به اینکه حتی شکست نیز مزایایی دارد اعتماد خواهید کرد؛ در نتیجه به طور موثری عملکردتان بهبود خواهد یافت. از سوی دیگر، اگر باور دارید که شکست خطرناک است و به موفقیت و اعتبار شما صدمه میزند در اینصورت از تمام فرصتهایی که حتی درصد کمی احتمال شکست دارند دوری میکنید. برای غلبه بر ترستان باید مثل قهرمانان فیلمها باشید و برای قدم گذاشتن در شرایط سخت با اعتماد به اینکه میتوانید از پس این شرایط بر بیایید آماده باشید.
۲- به خاطر داشته باشید که هیچکس واقعا به این که شما چه میکنید، اهمیت نمیدهد
یکی از مهمترین دلایلی که ترس بر عملکرد و در نتیجه موفقیت شما تاثیر میگذارد این است که دائما با خود فکر میکنید مردم در مورد شما چه فکر کرده و چه نظری دارند. این فکر به هیچ عنوان صحیح نیست. ما فکر میکنیم که همه به ما فکر میکنند در حالیکه در واقع همه افراد درگیریها و مشغلههای ذهنی زیادی دارند و بیشتر از هرچیز دیگری درگیر فکر کردن به کارهای خود هستند. با تمام اینها اگر باور داشته باشید که همانقدر که شما به خود فکر میکنید مردم هم به خود و کارهای مربوط به خودشان فکر میکنند آنگاه میتوانید از ورود چنین افکار منفی به مغزتان جلوگیری کنید.
۳- مسیر تمرکزتان را تغییر دهید
اگر دائما به این فکر کنید که «این کار اشتباه است» یا «از نتیجه این کار میترسم» مغز شما تمام تلاشش را میکند تا به شما بگوید فکری که داشتید صحیح بوده. بنابراین، اگر سمت و سویی جدید برای تمرکزتان انتخاب کنید ترس شما به مرور کم خواهد شد و در نهایت از بین خواهد رفت. برای مثال اگر از سخنرانی کردن میترسید و هنگام سخنرانی دائما به ترستان تمرکز کنید قطعا سخنرانی خوبی نخواهید داشت. از سویی دیگر اگر به هدفی که از آن سخنرانی دارید تمرکز کنید قطعا مغزتان نیز به بهترین نحو شما را کمک میکند تا سخنرانی خوبی داشته باشید. این به این معناست که باید بیشتر روی اهدافتان متمرکز شوید و نه روی ترستان. به این فکر کنید که هدفتان چیست؟ میخواهید کاری که انجام میدهید به چه چیزی منجر شود؟ با جواب دادن به این سوالات انگیزه و تمایلاتتان سمت و سویی مثبت به مغزتان میدهید تا بر آن تمرکز کند.
۴- از اینکه خنده دار به نظر برسید، نترسید
اینکه از خنده دار دیده شدن بترسید تا حدی مانند ترس از فکر دیگران در مورد خود است. از خود بپرسید آخرین باری که احساس مضحک بودن کردید کی بوده؟ چه حس یا کاری باعث شد چنین احساسی داشته باشید؟ بعد از آن اتفاق چه شد؟ به این نحو شما تصویری از اتفاقاتی که منجر به این ترس شدند برای خود میسازید. درک افکاری که باعث به وجود آمدن ترس میشوند به شما کمک میکنند افکاری جدید برای خود ایجاد کنید که در نتیجه این افکار جدید منجر به اقداماتی جدید نیز خواهند شد.
در انتها بد نیست بدانید که ترس بر تمام جنبههای عملکرد شما تاثیر خواهد گذاشت، زیرا شما آموخته اید که به آن باور داشته باشید. ترس تنها در ایمن نگه داشتن ما مفید است؛ بنابراین وقتی بیش از حد به آن قدرت میدهید به موفقیتتان صدمه خواهد زد. بیاموزید که افکار منفی را به چالش کشیده و متوقف کنید. همیشه به خاطر داشته باشیدکه تنها هدف ترس آسیب رساندن به موفقیت شماست. پس وقت آن رسیده که به چالش بکشیدش.