دمنوشهای گیاهی با داشتن مواد مؤثره قابل ملاحظهای مانند ترکیبات فنلی وآنتی اکسیدانی سیستم ایمنی بدن را تقویت و به کاهش احتمال ابتلا به انفولانزا و سرما خوردگی کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، خانم ساره حسینی عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان خراسان جنوبی گفت: روزهای سرد زمستان را میتوان با نوشیدن دمنوشهای گیاهی مناسب این فصل سپری کرد.
خانم حسینی با اشاره به اینکه یکی از دمنوشهای مناسب این ایام دمنوش دارچین است، افزود: دارچین گرم کننده، آرام بخش، ضد اسپاسم و کاهنده التهاب است، التهاب ریهها و گلو را التیام میبخشد، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و گردش خون را افزایش میدهد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی افزود: میتوان دارچین را با سایر گیاهان دارویی مانند زنجبیل، میخک یا زعفران دارویی ترکیب و همچنین از سیب، به و لیمو برای تهیه دمنوشهای زمستانه استفاده کرد.
خانم حسینی گفت: برای دمنوش دارچین بهتر است از چوبهای آن استفاده کرد تا دمنوش کدر و بد رنگ نشود.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از زنجبیل نیز برای تولید چای و دمنوشهای زمستانه استفاده میشود، گفت: زنجبیل دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، تحریک سیستم ایمنی و ضد میکروبی است.
خانم حسینی با بیان اینکه مصرف زنجبیل از بروز سرماخوردگی پیشگیری و دردگلو و دردهای ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفولانزا را درمان میکند، تاکید کرد: میزان مصرف ریشه زنجبیل، تا ۴ گرم بلامانع است.
وی با اشاره به اینکه خواص ضد التهابی و نرم کننده در اسطوخودوس به کاهش تنشهای عصبی، مشکلات تنفسی و درمان سینوزیت کمک میکند، گفت: اسطوخودوس آرامش بخش و ضدعفونی کننده است که با استرس، اضطراب و افسردگی مقابله میکند.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان تاکید کرد: برگ به لیمو خاصیت درمانی دارد که میتواند به رفع تپش قلب، استرس و خستگیهای روحی، بیخوابی، سردرد و سرماخوردگی و سرفه کمک کند.
خانم حسینی تصریح کرد: این دمنوش برای مادران باردار و شیرده منع شده است.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان دمنوش نعناع را موثر در رفع گلودرد و گرفتگی بینی دانست و افزود: این دمنوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد میشود، تأثیر دارد.