ستاد اجرایی هماهنگی خدمات سفراستان سمنان به منظور برنامه ریزی و هماهنگی مسئولان دستگاههای اجرایی برای ایام نوروز ۱۴۰۲ تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان، استاندار سمنان در این نشست گفت: برپایی بازارچههای صنایع دستی در ایام نوروز بسیار مهم است و لازم است در هر شهرستان حداقل یک بازارچه ایجاد شود.
سیدمحمدرضا هاشمی با بیان اینکه در بهمن ماه سال آینده مجتمع بین راهی خادم الرضا با سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۵۰ نفر در حد فاصل گرمسار - آرادان به بهره برداری خواهد رسید گفت: احداث مجتمعهای بین راهی، نقش بسیار موثر در کاهش تصادفات جادهای دارد.
وی همچنین با تاکید بر زیبا سازی و مناسب سازی ورودی شهرها و مبلمان شهری برای ایام نوروز، گفت: شهرداران ودهیاران استان با مدیریت فرمانداران استان آمادگی لازم برای سفرهای نوروزی را داشته و برگزاری برنامهها، نمایشگاهها و بازارچههای محلی را در دستور کار خود قرار دهند
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان سمنان هم در این نشست با بیان اینکه فعالیت این ستاد امسال از پانزدهم اسفند آغاز و تا پانزدهم فروردین ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت گفت: به دلیل همزمانی خدمات این ستاد با ایام ماه مبارک رمضان فعالیت این ستاد یک ماه تعریف شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با بیان اینکه این وزارتخانه اجرای پویش ملی تحت عنوان "شصت. سی" را به منظور کاهش تصادفات جادهای برای نوروز سال آینده در دستور کار دارد، تصریح کرد: آمارهای رسمی نیروی انتظامی نشان میدهد که ۶۰ درصد تصادفات جادهای در ۳۰ کیلومتری ورودی و خروجی شهرها اتفاق میافتد و این پویش به منظور جلوگیری از وقوع تصادفات با رویکرد جاده آرایی و رسیدگی ویژه به مجتمعهای بین راهی انجام خواهد شد.
امیر کرم زاده همچنین از اختصاص ۳۰ میلیارد تومان از طرف وزارت راه و شهرسازی برای نقاط حادثهخیز جادههای استان خبر داد و افزود: علاوه بر این از با استفاده از اعتبارات سفر معاون سازمان راهداری و خدمات جادهای نیز ۱۲ میلیارد تومان برای رسیدگی به پارکینگها و معابر ورودی و خروجی مجتمعهای بین راهی استان تخصیص یافته است و از محل بودجه تبصره ۱۸ به منظور مناسب سازی مجتمعهای بین راهی و توسعه فعالیتهای آن برای نوروز سال آینده اعتبارمناسبی به استان تخصیص یافته است.
به گفته کرم زاده بین ۲۷ تا ۳۰ مجتمع بین راهی در جادههای اصلی و فرعی استان سمنان فعالیت میکنند که مهمترین مشکل آنها تامین منابع آبی و همچنین دسترسیهای نامناسب به جایگاههای عرضه سوخت است که با مصوبات این ستاد مقرر شده جایگاهها با پمپهای کم کارکرد در صورت امکان جایگزین و جابجا شوند تا این مجتمعها با فعالیت مناسبتری در نوروز سال آینده خدمات رسانی کنند.
وی خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار از خیران گردشگری نیز برای تمهیدات جادههای استان استفاده خواهد شد که در این خصوص ۱۳ قطعه زمین برای اجرای طرحهای سرویس بهداشتی و نمازخانه بین راهی به عنوان مجتمعهای کوچک استراحتگاهی در نظر گرفته شده است تا با حضور سرمایه گذاران و خیران جادههای کویری استان در مسیر اصلی تهران مشهد از یکنواختی که سبب اصلی خوابآلودگی است خارج شود.
بر اساس مصوبات این ستاد؛ ایجاد بازارچههای نوروزی به منظور ارائه صنایع دستی ویژه استان در ۵۳ رشته و همچنین معرفی ۱۰۰ نان محلی این استان، مناسب سازی ورودی و خروجی شهرها به منظور جذب گردشگر، استفاده از توان دهیاریها برای پذیرایی از مسافران نوروزی و همچنین برگزاری جشنوارههای متناسب با ایام نوروز و ماه مبارک رمضان برای ماندگاری بیشتر مسافر از مهمترین تمهیدات مسئولان استان در نوروز پیش روست.