در بخش بین الملل دو قصهگو از هند و از چهار قصه گو از کشورهای لبنان، ترکیه، مالزی و کلمبیا به رقابت میپردازند
بخشهای بینالملل و زبان اشارهِ بیستوچهارمین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری، از روز سهشنبه ۲۶ دی ماه آغاز به کار میکنند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما۲۷ قصه در دو بخش بینالملل (۲۱ قصه) و زبان اشاره (۶ قصه)، در سومین روز از بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا خواهد شد. در بخش بینالملل که شامل شرکتکنندگان خارجی و داخلی است، شش قصهگو از کشورهای هند (دو نفر)، لبنان، ترکیه، مالزی و کلمبیا شرکت دارند.
سالن هلال احمر یزد در نوبت صبح از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰، محسن کریمی از قم با قصه «به دنبال بخت»، مرضیه پولادی از اصفهان با قصه «عینک»، سیما موکهرجی از هند با قصه «افسانه رنگینکمان» (به صورت آفلاین)، سوسن حیاتی از بوشهر با قصه «قصه کریم و اوس کریم» اجرا خواهند داشت. از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲، افه الماس از ترکیه با قصه «تولد تالیسین»، مصطفی جعفریخوزانی از اصفهان با قصه «حرف باد»، زینب موسوی از خوزستان با قصه «تویزه»، فاطمه غفاری سروستانی از هرمزگان با قصه «کرم سه نقطه» به قصهگویی میپردازند. در نوبت عصر از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۱۵، سحر شحادی از لبنان با قصه «خندههای پنهان جورابها»، لیلا خلیفه سقا از اردبیل با قصه «اتل متل هفت قصه»، نور اظهر اسحاق از مالزی با قصه «چگونه مورچهخوارها پولکدار شدند»، شبنم سیدی از کرمان با قصه «کک به تنور»، دیویا سرکار از هند با قصه «آهنگی برای فروش» و شادی پاکزاد از آذربایجان غربی با قصه «واقعا جدی جدی» قصهها را اجرا میکنند. همچنین از ساعت ۱۷:۴۵ تا ۱۹:۳۰، محمود خرقانی از استان خراسان رضوی با قصه «شغال دمکنده»، مهری خسرویان از کرمان با قصه «افسانه گیلگمش»، محسن وظیفه از اردبیل با قصه «آراز چوپان»، مائوریتسیو پاتینو از کلمبیا با قصه «شاهزاده دانا» به روی صحنه میروند.
سالن ارشاد یزد اجراهای بخش زبان اشاره، از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰، در این سالن روی صحنه خواهند رفت. سپیده ابراهیمی از چهار محال وبختیاری با قصه «شادترین روز زندگی»، فرزانه قاسمی از زنجان با قصه «چگونه لباس ساخته میشود؟»، غزل محمدنژاد از کرمانشاه با قصه «ننه کلاغ و روباه»، مرضیه منصوری از خوزستان با قصه «چه فکر خوبی»، المیرا پارسا از تهران با قصه «خوب شد بد شد» و ایمان رنگآمیز طوسی از خراسان رضوی با قصه «خانه سالمندان»، در این بخش اجرا میکنند. مخاطبان این اجراها، دانشآموزان مدرسه باغچهبان هستند.
نشستهای علمی و نقد و بررسی در بخش نشستهای علمی و تخصصی که صبح سهشنبه ۲۷ دی در دانشگاه فرهنگیان پردیس شهیدان پاکنژاد برگزار خواهد شد، از ۱۰:۱۵ تا ۱۱، نشست «ادبیات و هنر با رویکرد قصه، قصهگویی و قصه پردازی (درنگی بر تعامل قصه و معماری)» با حضور محمدرضا اولیا و از ساعت ۱۱ تا ۱۱:۴۵ «واکاوی نقش تربیتی و آموزشی قصه و قصهگویی در کودکان و نوجوانان» توسط عالیه مهرابی برگزار خواهد شد. کارشناس-مجری این برنامه مهدی محمدیان است. همچنین از ساعت ۲۰ تا ۲۲، جلسه نقد و بررسی همه اجراها در طول روز با حضور وحید خسروی، سعید حسامپور و صادق کیانی برگزار خواهد شد. بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی «قصهگوییِ» کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان از ۲۵ دی آغاز شده است و تا بیستونهم همین ماه در شهر یزد ادامه خواهد یافت.