شورای رقابت بازار اینترنت ثابت را مصداق بازار انحصاری تشخیص داد و در همین راستا مرکز ملی رقابت مکلف به تنظیم دستورالعمل قیمت اینترنت ثابت شد.
مرکز ملی رقابت باید این دستورالعمل را با مشارکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان نظام صنفی رایانهای و نظرخواهی از سایر ذینفعان، تهیه و جهت تصویب به شورای رقابت ارائه کند.
مشخص نیست این مصداق انحصار تنها برای عمدهفروشی اینترنت مطرح شده است یا شامل خردهفروشی نیز میشود. شرکت ارتباطات زیرساخت فروشنده انحصاری اینترنت در کشور است؛ موضوعی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، مانع رقابتیشدن بازار اینترنت ثابت در کشور شده.
«آرش صادقی»، رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای سروکو در گفتوگویی که با دیجیاتو داشت، بر شرایط عادلانه عمدهفروشی اینترنت تأکید کرد و گفت:
«در بسیاری از کشورهای تراز اول دنیا، برای بخش عمدهفروشی قیمتگذاری شده است که باعث افزایش رقابت میشود و به مشتری نهایی نیز فشاری وارد نمیشود. علت تحقق این مهم نیز زیادبودن تعداد اپراتورهایی است که با یکدیگر رقابت میکنند و درنهایت کیفیت و حمایتهای بهتری به مصرفکننده ارائه میشود.»
او اعتقاد دارد تعرفهگذاری دولت در بخش عمدهفروشی، مانع انحصار و تعیین تعرفههای بالا از سوی اپراتورهای غالب میشود: «چنین چیزی موجب میشود سایر اپراتورهایی که خدمات خردهفروشی ارائه میکنند و تعرفه عمدهفروشی را دریافت کردهاند، رقیب اپراتورهای غالب شده و مانع ارائه خدمات با قیمت بالا شوند.»