رئیس مرکز بهداشت خوزستان انتخابهای غذایی اشتباه را دلیل عمده چاقی و اضافه وزن عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، پژمان بختیاری نیا با بیان اینکه انتخابهای غذایی نادرست تاثیر بسیاری در بروز چاقی دارند، گفت: مصرف زیاد مواد غذایی دارای قند افزوده، غذاهای چرب و سرخ کرده و همچنین مصرف کم فیبر غذایی از عوامل رفتارهای غذایی نامناسب در بروز چاقی به شمار میروند.
وی افزود: بر اساس بررسیهای انجام شده، فقط ۲۱ خوزستانیها روزانه مصرف کره، خامه یا سرشیر دارند، این درحالی است که ۶۴.۸۳% ماهی، ۷۴% بادمجان و کدو و ۷۴.۸۹% سیب زمینی را به صورت سرخ شده مصرف میکنند.
به گفته بختیاری نیا؛ بررسیها نشان میدهند که ۴۰ درصد خوزستانی ها، روزانه میوه و سبزی مصرف نمیکنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان میگوید: امروزه مشکل چاقی فقط در گروههای پر درآمد دیده نمیشود، بلکه اقشار کم درآمد نیز با بودجه محدودی که دارند، به درستی مواد غذایی را استفاده نمیکنند، در حالیکه پیروی از الگوی غذایی سالم شرط اصلی سلامتی و رعایت تغذیه صحیح یکی از ارکان خودمراقبتی است.
باورهای نادرست برای کاهش وزن
وی کاهش وزن با حذف صبحانه را یکی از باورهای نادرست رایج میان مردم عنوان کرد و گقت: واقعیت این است که حذف صبحانه هیچ کمکی به کاهش وزن شما نمیکند، زیرا این وعده غذایی در همان ۲ ساعت ابتدایی بعد از بیدار شدن برای بدن ضروری است، بنابراین اگر شما میزان کالری مشخصی را باید در روز دریافت کنید، توصیه میشود که بیشترین کالری را در ابتدای روز دریافت کنید، زیرا هر چقدر به سمت شب برویم، متابولیسم بدن کندتر میشود و بدن خود را برای خواب آماده میکند.
به گفته بختیاری نیا؛ خوردن صبحانه کامل، علاوه بر اینکه باعث بهبود عملکرد روزمره میشود، کمک میکند تا از گرسنگی و ریزه خواری مصون باشید و بتوانید دریافت کالری خود را مدیریت کنید.
وی کاهش وزن با حذف شام را یکی دیگر از باورهای اشتباه در جامعه برشمرد و افزود: برای کاهش وزن، نیازی نیست بعد از ۶ عصر چیزی نخورید، در واقع چیزی که تعیین میکند شما وزن کم یا اضافه کنید، میزان کل کالری دریافت شده در مقابل کالری مصرف شده در طول شبانه روز است و از آنجاییکه افراد در طول روز کالری کافی را دریافت کرده اند، بهتر است از پرخوری در شب خودداری کنند.
بختیاری نیا میگوید: یک باور غلط رایج میان مردم این است که شب هر چه بخوری به چربی تبدیل میشود، اگر گرسنه هستید باید با یک غذای سالم خود را سیر کنید، نه اینکه، چون دیر وقت است نخورید و به خودتان گرسنگی بدهید.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز اضافه کرد: وعدههای سبک و مغذی مثل ماست، پنیر یا کره بادام زمینی (یا سایر مغز ها) با کمی نان، یا کراکر غلات کامل گزینههای خوبی برای رفع گرسنگی در شب هستند.