مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی از الحاق حدود ۱۰۰۰ هکتار از اراضی حاشیه ارومیه به طرح جامع شهری خبرداد.
سید محسن حمزه لو با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر ارومیه، اظهار داشت: مطالعات طرح جامع شهر ارومیه براساس ضوابط شهرسازی و معماری پس از بررسی تخصصی و کارشناسی انجام شده است.
وی با اشاره به مساله جمعیت، بیان کرد: آمار و اطلاعات ارائه شده از طریق نهادهای متولی ملاک جمعبندی در طرح جامع است و اساس ارائه آمار جمعیت شهری در استانها بر عهده سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
وی با بیان اهمیت ساماندهی ساخت و سازهای بدون مجوز در خارج از محدودهی شهری گفت: لازم به ذکر است؛ با تصویب طرح جامع بسیاری از ساخت و سازهایی که پیش از این در خارج از محدودهی شهری به صورت غیرمجاز انجام گرفته بود، ساماندهی میشود و همچنین بسیاری از اراضی، متعلق به شرکتهای تعاونی بر اساس ضوابط و مقررات به محدودهی شهری الحاق شد.
وی با اشاره به ساماندهی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه، بیان کرد: بستر لازم جهت اجرای طرح ساماندهی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه از سوی راه و شهرسازی فراهم شده چراکه جزئیات کامل فضاهای سبز، پارک موزهها، بخشهایی از فضا که نیاز به نگهداری و مرمت دارند و قسمتهایی که با رویکرد جدید مسکونی طراحی شده، مشخص شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه، تحویل اراضی توسط ارتش طبق مصوبات جلسه انجام می گیرد تا مدیریت شهری طرح ساماندهی را اجرایی کند، گفت: طولانی شدن پروسه ساماندهی به هر دلیلی قابل قبول نیست و مصوبه شورایعالی معماری و شهرسازی باید هر چه زودتر اجرا و از تخریب و تغییر فضاهای اراضی جلوگیری شود.
حمزه لو افزود: این فضای که در بافت مرکزی شهر قرار دارد، نقشی مهمی به عنوان تنفسگاه شهری ایفا می کند که در نقشههای طراحی شده مصوب همه ملاحظات فرهنگی،تاریخی و زیست محیطی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه طرحهای بازآفرینی شهری فرصتی برای توسعه شهر است، افزود: یک هزار و ٢٠٠ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای بازآفرینی شهری این استان برای امسال در نظر گرفته شده است.
حمزه لو در خصوص تراکم های ساختمانی نیز بیان کرد: مسائل مربوط به تراکم های ساختمانی در جلسات کمیسیون ماده ۵ بررسی می شود و در صورت صلاحدید اعضای حاضر در جلسه موضوعات مطرح شده تصویب یا رد می شود.
وی یادآور شد: در خصوص همافزایی مباحث شهری باید از ظرفیت کمیسیون ماده ۵ استفاده بهینه کرد و در این راستا جلسات به طور منظم و با حضور اعضا برگزار میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه کریدور بزرگراهی غرب کشور بزرگترین طرح راهسازی استان است، ادامه داد: بیش از ۵۰۰ کیلومتر از این طرح در استان ما قرار دارد و نقشه راه توسعه و پیشرفت آذربایجانغربی حول محور اتمام کریدور بزرگراهی غرب کشور ترسیم شده و بر این مبنا باید از تمامی ظرفیتهای موجود برای اتمام این پروژه راهسازی بهره برد.
حمزهلو یادآور شد: امسال ۲۰۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در آذربایجانغربی به بهرهبرداری میرسد و از ۲۰۲ کیلومتر راه و بزرگراه که امسال در آذربایجانغربی به بهرهبرداری میرسد، ۱۰۸ کیلومتر کریدور بزرگراهی و ۹۴ کیلومتر راه اصلی است.
وی گفت: در راستای توسعه شهر ارومیه نیز طرحهای مطالعاتی ارتقای محورهای ارومیه - فرودگاه، 10 کیلومتر نخست ارومیه - مهاباد و ارومیه - سیلوانا در حال بررسی است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی با اشاره به ظرفیت ریلی این استان، اضافه کرد: زیرساختهای ایستگاه باری در راهآهن ارومیه پیشرفت ۹۹ درصدی دارد و این امر فرصتی برای توسعه است.
حمزهلو اظهار داشت: آذربایجانغربی به دلیل موقعیت جغرافیایی و دارا بودن پنج پایانه مرزی نیازمند استفاده حداکثری از حملونقل ریلی است.