مدیر حوزههای علمیه گفت: متاسفانه امروز نکتهای که بسیار راهبردی است و ما با آن مواجه هستیم سونامی کاهش جمعیت، ازدواج و افزایش سن افراد است و این مقوله باید مورد توجه همه نهادهای حاکمیتی و تشکلهای مردمی باشد.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: این امر میطلبد نگاه ما به بازنشستگان تغییر کند و ایشان را همچون سرمایه برای کشور بدانیم و این نیازمند تغییر بنیادین در عرصه نگرشهای اجتماعی و جامعه است همانطور که در نگاه اسلام بازنشستگی به معنای از کارافتادگی نداریم، بلکه باید همه در جامعه عناصر فعال در عرصههای مختلف جامعه باشند و نگاه اصلی این است که انسانها باید تا آخر عمر فعالیت داشته باشند، چرا که این امر موجب پویایی و نشاط خواهد شد.
آیتالله اعرافی تأکید کرد: باید سالمندی را فرصت بدانیم و از آن فرصت بسازیم و نگاه جامع نسبت به فرهنگ کار و فعالیت و ایفای نقش در جامعه را تا پایان عمر تعمیق و توسعه دهیم و همچنین خودمان به عنوان عناصر فعال در این حوزه باید فرهنگ توسعه و تلاش تا پایان عمر را توصیه کنیم تا حس کار و کنشگری در خود سالمندان تقویت شود تا فعال بودن را در یابند و در این راستا راههایی پیدا کنیم که از ظرفیت این افراد ولو در استفاده از فکر آنها بهره ببریم.
وی افزود: در خانوادههای سالمندان باید فرهنگ سازیها و آموزشهای لازم مورد توجه باشد تا ایشان را مثل نگینی که خانواده را در خود در بر میگیرند بدانند و این فرهنگ نیاز به آموزشها و دورهها و مهارتها است که باید تلاش شود فرهنگ چند جانبه در اقشار فرهیخته و تحصیل کرده مورد توجه قرار گیرد.
عضو فقهای شورای نگهبان در پایان گفت: در بخشهای آموزشی و مهارتی که در راستای افزایش جمعیت در حوزههای علمیه مورد توجه است، لازم است بعضی طرحها بازخوانی و تکمیل شود و در طرحهای خود مسائل مربوط به جمعیّت مسئله سالمندان مورد توجه باشد.