یک استاد دانشگاه در غزه گفت آنچه که در سرزمینهای اشغالی روی میدهد نخستین باری است که شاهد آن از سال ۱۹۴۸ هستیم و باعث شکاف بیشتر در جامعه اسرائیلی شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی؛ ده هزار نفر معترض راهی خیابانهای تل آویو شدند. آنها علیه سیاستهای کابینه راست گرای رژیم صهیونیستی تحت هدایت بنیامین نتانیاهو تظاهرات کردند. آنها شعارهایی ضد نتانیاهو سر دادند و پلاکاردهایی در محکومیت اقدامات وی در دست داشتند و کابینه وی را یک کابینه شرم آور نامیدند. آنها خواهان برکناری نتانیاهو از قدرت شدند و وی را یک دیکتاتور خطاب کردند.
این بزرگترین تظاهرات از زمان روی کار آمدن نتانیاهو در اواخر دسامبر است. تظاهرات مشابهی در شهر قدس و حیفا برگزار شد. نتانیاهو با تشکیل ائتلاف و با استفاده از عناصر افراطی حزب اولترا ارتدوکس به قدرت رسید. کابینه نتانیاهو قصد دارد قدرت بیشتری را به نمایندگان مجلس در انتخاب قضات و معلق کردن تصمیمات دادگاه عالی رژیم صهیونیستی بدهد. نتانیاهو همچنین قصد دارد سیاست گسترش ساخت شهرکهای صهیونیست نشین را در کرانه باختری اشغالی دنبال کند و آن را توسعه دهد.
مجری گفت: در این باره با مونا قندیل خبرنگارمان در رام الله و خیمار ابوسعده استاد علوم سیاسی از غزه گفتگو میکنیم. اجازه بدهید گفتگو را به خبرنگارمان در رام الله آغاز کنیم. آیا میتوانید ما را در جریان آخرین تحولات در سرزمینهای اشغالی قرار دهید. تنشهای زیادی درباره وضع مالیات بر فلسطینیها هم وجود دارد آیا میتوانید جزئیات بیشتری را در اختیار ما قرار دهید؟
مونا قندیل خبرنگار این شبکه گفت: تظاهرکنندگان به طور شفاف اعلام کردند این رژیم راست گرای افراطی تحت هدایت نتانیاهو دموکراسی در سرزمینهای اشغالی را تهدید کند. آنها تظاهرات خود را تظاهراتی ضد دولت نتانیاهو میدانند. آنها نگران هستند که با از بین رفتن قدرت دادگاه عالی رژیم صهیونیستی دولت افراط گرا به اقدامات افراطی خود ادامه دهد. آنها همچنین ضد شخص نتانیاهو هستند. آنها از اینکه نتانیاهو بار دیگر به قدرت رسیده بسیار نگران هستند. او به دنبال ایجاد تغییرات در سیستم قضایی و دادگاه عالی اسرائیل است. آنها تظاهرات میکنند تا با این تغییرات مقابله کنند.
مجری پرس تی وی گفت: اجازه بدهید سوال بعدی را از مخیمر ابوسعده استاد دانشگاه در غزه بپرسیم. نظر شما درباره تحولات در سرزمینهای اشغالی چیست؟ به نظر میرسد شاهد نوعی درگیری و اختلاف در درون احزاب در سرزمینهای اشغالی هستیم. مردم خواهان برکناری نتانیاهو از قدرت هستند. مردم به خاطر اقدامات افراطی وی خواهان کناره گیری وی از قدرت هستند. سوالات زیادی درباره دموکراسی ادعایی در سرزمینهای اشغالی وجود دارد. رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است. اجازه بدهید در ابتدا موضوع اختلافات در بین احزاب اسرائیل را بررسی کنیم.
این استاد دانشگاه گفت: آنچه که در سرزمینهای اشغالی روی میدهد نخستین باری است که شاهد آن از سال ۱۹۴۸ هستیم. ما شاهد یک جامعه دچار شکاف شده در سرزمینهای اشغالی هستیم. این نتیجه انتخابات اخیر در سرزمینهای اشغالی است. این انتخابات دو ماه پیش و در اوایل نوامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. در نتیجه ایجاد یک دولت ائتلافی تحت هدایت نتانیاهو با مشارکت احزاب افراطی و از جمله احزاب اولترا ارتدکس بودیم. ما شاهد حضور احزاب یهودی در دولت اسرائیل هستیم. بسیاری از ساکنین سرزمینهای اشغالی معتقدند این دولت به دنبال سیاستهای ضد دموکراتیک است.
وی افزود: ما شاهد آن هستیم که بیش از ۵ میلیون نفر در کرانه باختری و نوار غزه در اشغال رژیم صهیونیستی هستند. علاوه بر این بسیاری از صهیونیستهای میانه رو و چپ گرا معتقدند که این دولت افراطی است. آنها این دولت را تهدیدی برای دموکراسی ادعایی و پوشالی دراسرائیل میدانند. دولت کنونی در تل آویو قوانینی را ارائه کرده است که تمامی سیستم قضایی اسرائیل را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
مخیمر ابوسعده ادامه داد: استر هایت رئیس دادگاه عالی رژیم صهیونیستی اخیرا گفت که تغییرات پیشنهادی از طرف یاریو لاویم وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی ضربه مهمی به دموکراسی ادعایی رژیم صهیونیستی است. این تغییرات پیشنهادی ضد سیستم قضایی در سرزمینهای اشغالی به منزله حمله به حقوق اقلیتها و حامیان حقوق مدنی در سرزمینهای اشغالی است. این اقدامات توانایی دادگاه عالی برای ملغی کردن قوانین مصوب کنست را کاهش میدهد. این قوانین پیشنهادی از طرف دولت کنونی از طرف جناح مخالف اقدامی به منزله تهدیدی برای دموکراسی ادعایی در فلسطین اشغالی است. این موضوع سبب شکاف بیشتر در بین جامعه اسرائیلی میشود.