از نظر تغذیه، برگ مو اشتهاآور و مقوی است و در درمان زکام و عفونت روده توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: دلمه برگ مو ثبت ملی شد !
در برگ مو ساکاروز، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، تارتاریک و مالیک اسید، پتاسیم و آهن و به مقدار کمی ویتامین C وجود دارد. بیشترین خاصیت برگ مو به فیبرهای موجود در آن برمی گردد. البته میزان فیبر در برگهای لطیفتر نسبت به برگهای ضخیمتر کمتر است.
به عبارت دیگر اگر چه برگهای لطیف و ضخیم از نظر خواص یکسان هستند، اما قسمت نازکتر برگ خواص کمتری در مقایسه با برگ ضخیم دارد. در ضمن، هر چقدر رنگ سبز برگها تیرهتر باشد، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) بیشتری خواهد داشت. ترش مزه بودن برگ مو نیز به دلیل وجود اسیدهای آلی (اسید مالیک و تارتاریک و...) است.
برگ درخت مو معمولا برای پیچیدن دلمه استفاده میشود و پختن و سرخ کردن آن تا حدی باعث تغییر برخی از مواد مغذی اش، به خصوص ویتامین C میشود بنابراین چه بهتر که شیوه پخت برگ مو در مدت زمان کمتر و با حرارت پایین باشد. در این صورت، ضریب تبدیل بتاکاروتن به ویتامین A سه برابر میشود.
به عنوان آخرین نکته، پیشنهاد میکنم برگی که در غذاها استفاده میکنید از درختچههای موی خانگی تهیه شوند تا احتمال زدن سم به آن در کمترین میزان باشد. برگها را قبل از مصرف کاملا تمیز کنید یعنی آن را داخل پارچه خیس قرار بدهید و در مدت زمانی کوتاه آن را مصرف کنید.
نگهداری برگ مو در فریزر یا آب نمک نیز توصیه نمیشود و بهتر است این برگ را در فصل خود و تازه به تازه به مصرف برسد.
منبع:سلامت