عیسی سیفی برای نخستین بار موفق به ساخت کندوی کف باز زنبور عسل در روستای سلم استان چهارمحال و بختیاری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری؛به گفته فناور مستقر در مرکز رشد سلامت واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، هم اکنون کندوهای چوبی برای نگهداری زنبور عسل استفاده میشود که مشکلات عمدهای دارند و منجر به کاهش بهره وری محصولات زنبور عسل میشود.
وی افزود: استفاده از تکنولوژی جدید و جایگزین کردن این تکنولوژیها با روشهای سنتی در کندو سازی، باعث افزایش بهره وری از محصولات زنبور عسل از طریق کنه کشی طبیعی و جلوگیری از تلفات در هنگام جابجایی میشود.
عیسی سیفی سلمی گفت: در حال حاضر در کشور بیشتر کندوها از نوع سنتی است و به منظور بهبود شرایط محیطی و آب و هوا و نگهداری زنبور عسل سعی شده است که با الگوگیری از تعداد زیادی نمونه کندوهای خارجی، یک کندوی نوین ساخته شود تا ترکیبی از مزایای این کندوها در یک کندو قابل مشاهده باشد.
سازنده کندوی کف باز افزود: این کندو از تلفات خفگی به هنگام جابجایی، پرواز زنبورها در روزهای سم پاشی، هرز بافی موم بر روی قاب ها، ریش بستن زنبورها جلو دریچه پرواز به علت متعادل بودن دمای داخل کندو، اختلاف دمای شدید در فصلهای گرم و سرد سال، هدر رفتن هوای داخل کندو هنگام شربت دهی و کنترل از بیماری نوزما به علت رطوبت داخل کندو جلوگیری میکند.
سیفی سلمی یادآور شد: کنه کشی طبیعی (کنه کشی ۱۰۰ در صدی)، داشتن باد شکن برای جلوگیری از بادهای فصلی به داخل کندو، مقاومت کندوها و جلوگیری از نفوذ آب به داخل کندوها، آرام بودن جمعیت کندو به خاطر داشتن تور کف کندو، ذخیره گرده و از بین نرفتن گرده در روزهای بارانی، کپک نزدن شانهها در فصل زمستان، قابلیت شستشوی کندو و زمستان گذرانی بهتر کندوها از دیگر مزایا و ویژگیهای این محصول تولیدی نسبت به کندوهای سنتی است.