بیماری کمکاری تیروئید مادرزادی (هیپوتیروئیدی مادرزادی) یکی از شایعترین علل عقب ماندگی ذهنی بوده که قابل پیشگیری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان در خصوص بیماری کمکاری تیروئید نوزادان گفت: این بیماری به وضعیتی گفته میشود که غلظت هورمونهای تیروئید در جریان خون نوزاد، کم است.
دکتر سیما اورنگ، افزود: بیماری کمکاری تیروئید مادرزادی یکی از شایعترین علل عقب ماندگی ذهنی محسوب شده، اما قابل پیشگیری است و غربالگری آن از سال ۸۴ در نظام سلامت کشور ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه طبق مطالعات، اجرای این برنامه از موفقترین برنامههای مدیریت بیماریهای غیرواگیر بوده، اظهار داشت: یکی از مهمترین راهبردها جهت اجرای موفق هر برنامهای، آموزش گروههای مختلف از جمله ارائهدهندگان خدمت میباشد؛ به همین منظور با حمایت دکتر مجید امینزاده، فوق تخصص کودکان، وبینار آموزش مداوم جهت گروههای مختلف بهداشتی درمانی برگزار گردید.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان در پایان گفت: غربالگری کمکاری تیروئید مادرزادی برای همه نوزادان در سه تا پنج روز اول تولد و از طریق پاشنه پا انجام میشود؛ نوزادانی که در غربالگری مشکوک شناخته شوند، با بررسی آزمایشات تکمیلی خون و در صورت تائید، به عنوان بیمار، تحت مراقبت قرار میگیرند.