رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه هدف از برگزاری مسابقات سراسری در استانهای مختلف را تبلیغ و ترویج گسترده قرآن اعلام کرد و گفت: احتمال دارد دور بعدی مسابقات برای نخستین بار در استان خراسان شمالی برگزار شود.
وی اضافه کرد: در خوزستان جلسات قرآن ماندگار و قدیمیای وجود دارد و جو حاکم بر اهواز کاملاً مذهبی است و میطلبید که میزبانی را به اهواز دهیم. از آنجا که قرار است در تمام شهرها این مسابقات برگزار شود، ممکن است استان میزبان سال آینده خراسان شمالی باشد که باعث می شود هنگامی که مسابقات قرآن در یک شهر برگزارشود برکات برگزاری این رویداد پس از مسابقات خودش را نشان میدهد.
مجیدیمهر با اشاره به تلاشها در راستای افزایش سطح مسابقات تصریح کرد: پس از هر نوبت برگزاری، جلسه تشکیل میدهیم؛ زیرا قرار است بر کیفیت کار افزوده شود. تاکنون این اتفاق افتاده و نتیجه اش را روز بعد دیدهایم. امسال نیز پس از افتتاحیه این جلسه را داشتیم و نقاط ضعف را شناسایی و برطرف کردیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف افزود: امسال در شبکه قرآن بحث کارشناسی را هم داریم. البته هدف کلاس آموزشی نیست، بلکه میخواهیم نکات کلی تلاوت را بگوییم؛ و تمام تلاوتها را تحلیل کنیم.
وی به الکترونیکی شدن سیستم داوری اشاره و گفت: در صورتی که این روش در تمام مسابقات پیادهسازی شود، در مصرف چهار تا پنج میلیون کاغذ صرفهجویی خواهد شد. برآیند ما این است که حدود پنجاه تا هفتاد میلیارد تومان صرفهجویی صورت گیرد.
در بخش دیگری از این برنامه، مهدی دغاغله، رئیس هیئت داوران این دوره از مسابقات به صورت تلفنی روی خط برنامه آمد و افزود: مسابقات در تمام جوانب رشد کرده است که از جمله آنها مسائل فنی است و داوری این دوره نیز به صورت الکترونیک شده است. مسابقات براساس اقتضائات زمانه در حال پیشروی است، البته نه اینکه بخواهیم کارهای سنتی را نفی کنیم، اما در عصر اطلاعات باید مطابق با شرایط روز کار را به پیش برد. بر همین اساس باید از دستاندرکاران مسابقات تشکر کنم.
وی افزود: داوران با برنامهریزی دقیقی انتخاب شدند و از بهترین داوران کشور محسوب میشوند. نظر هیئت داوران بسیار دقیق است؛ زیرا در کار خود تخصص دارند. سیستم داوری نیز به صورت نرمافزاری و الکترونیکی شده و سبب شده تا قضاوت دقیقتر شود و صرفهجویی بسیار خوبی هم در زمینه مصرف کاغذ صورت گیرد. افزون بر اینها، کار داوری با سهولت بیشتری همراه شده است.
دغاغله تصریح کرد: همه مردم دنیا به سبک کلاسیک تلاوت میکنند. اگر کسی در جایی مسابقه دهد که مکتب موسیقایی آنها تفاوت داشته باشد و داوری را بر آن اساس انجام دهند، ممکن است تفاوتهایی میان مسابقات ایران و آن کشورها به وجود آید، در غیر این صورت تفاوتی وجود ندارد و آنچه اهمیت دارد، توجه به آییننامه است.