مردم پاکستان از بحران کمبود آرد و نان رنج میبرند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی العربی، اخیرا این صفهای طولانی صبحگاهی در پاکستان مشاهده میشود، اما به یک موضوع عادی تبدیل شده است. با تشدید بحران آرد و گندم، غلام محمد مجبور است محل کار خودش را رها کند تا با وجود سرمای شدید، در این صف منتظر بایستد تا مقداری آرد برای خانوادهاش تهیه کند. آردی که دیگر به راحتی در بازارها پیدا نمیشود و این شهروند پاکستانی توانایی خرید آن را با قیمت بازار سیاه ندارد.
بحران گندم و آرد به طور مستقیم بر تهیه نان تاثیر گذشته است و در شهرهای بزرگ، قیمت آن بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است. در حالی که تهیه نان در بعضی روستاهای پاکستان و بیشتر مناطق بلوچستان، به یک ماموریت دشوار تبدیل شده است.
نشانههای بحران آرد و نان پس از آن پدیدار شد که سیل، بخشهای وسیعی از مزارع گندم پاکستان را از بین برد و دولت این کشور، گزینههای زیادی به جز واردات گندم از روسیه، پیش رو ندارد. هر چند که دولت پاکستان، دولتهای محلی را به علت توزیع نامناسب، مسئول این شرایط میداند.
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان: ما مقادیر کافی گندم را به ارزش میلیاردها روپیه خریداری کردیم، اما بحرانی که شاهد آن هستید به علت، اقدام دولتهای محلی در احتکار گندم در انبارهایشان است تا اینطور بگویند که مردم در دولت ما، گرسنه هستند.
امید دولت پاکستان به تعهدات گسترده بین المللی برای کمک به این کشور در زمان کنفرانس تغییرات آب و هوایی در ژنو است که به حدود ۹ میلیارد دلار رسید. اما باید این تعهدات، عملی شود.
دولت پاکستان، تلاش گستردهای بین پایتختهای اموال، اقتصاد و سیاست انجام میدهد تا از انقلاب گرسنگانی که ممکن است منحصر به سیلزدگان نباشد، جلوگیری کند. زیرا ممکن است همه مردم پاکستان که از این بحران رنج میبرند، در آن مشارکت کنند.