مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی اعلام کرد: حدود ۳۶.۳ میلیون مترمکعب آب از اول سال آبی امسال (اول مهرماه تاکنون) وارد ۱۰ سد بزرگ استان شده است.
وی گفت: در حال حاضر با وجود مصرف بهینه آب و برنامهریزیهای انجام گرفته، مجموع ذخایر آبی در مخازن سدهای بزرگ استان ۹ درصد کمتر از سال قبل است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی ادامه داد: روان آبهای ورودی بیشتر سدهای استان در سال جاری نسبت به سال قبل کاهش داشته است و در این میان سدهای آیدوغموش میانه، نهند تبریز و ستارخان اهر به ترتیب با ۸۷ درصد، ۴۰ درصد و ۲۴ درصد، بیشترین کاهش را دارد.
غفارزاده یادآور شد: در حال حاضر ۲۷ درصد مخازن سدهای بزرگ آذربایجانشرقی پر شده و ۷۳ درصد از ظرفیت آنها خالی است.
وی با ابراز امیدواری به تداوم بارشهای زمستانی ادامه داد: با تمهیدات و برنامهریزیهای گذشته، ذخیره حجم آب لازم جهت تامین آب آشامیدنی تا اسفندماه سال آبی امسال در مخازن سدهای مربوطه پیشبینی شده است، اما با توجه به احتمال تداوم خشکسالیها، صرفهجویی در مصرف آب ضروری است، زیرا در صورت ادامهدار نبودن بارشهای جوی، ورود به مرحله بحران موضوعی جدی است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت سدهای کوتاه آذربایجانشرقی در سال آبی جاری نیز بیان کرد: با کاهش قابل توجه بارندگیها در طول سال و نبود آب کافی در حوضههای آبریز تاکنون در اغلب سدهای کوتاه و معیشتی، آبگیری مناسب نبوده است و بر این اساس در حال برنامهریزی برای بهرهمندی از ظرفیت بارش و روانآبها هستیم و تا ۱۵ اردیبهشت از فرصتها برای آبگیری استفاده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی اظهار کرد: متوسط درجه حرارت استان تا آخر آذر سال جاری برابر با ۱۰.۳ سانتیگراد بود که نسبت به سال آبی قبل ۱.۲ درجه افزایش و نسبت به متوسط دراز مدت ۱.۷ درجه افزایش نشان میدهد.
وی افزود: متوسط تبخیر استان نیز تا آخر آذرماه برابر با ۲۴۹ میلیمتر بود که نسبت به سال آبی قبل ۴.۴ درصد افزایش و نسبت به متوسط دراز مدت ۱۸.۱ درصد افزایش نشان میدهد.
غفارزاده توضیح داد: مجموع حجم جریان تا آخر آذر سال جاری نیز در ایستگاههای مبنای استان برابر با ۱۶.۸ میلیون مترمکعب بود که نسبت به سال آبی قبل و متوسط درازمدت به ترتیب ۲۶ و ۶۴.۵ درصد کاهش نشان میدهد.
طبق اعلام کارشناسان بارشها در استان تا حدود ۱۵ سال قبل در حد نرمال بود و اگر یکی دو سال افزایش داشت، در عوض یکی دوسالی هم کاهش مییافت، اما از سال ۱۳۸۶ به بعد به طور مداوم کاهش بارش از حد نرمال ثبت شده است.