استاندار آذربایجان غربی با اشاره به فعالیت ۲۵ درصد از پایانههای مرزی کشور دراستان برلزوم راه اندازی آزمایشگاه مرجع استانداردهای اجباری برای تسریع روند امور گمرکی تاکید کرد.
وی همچنین با تاکید بر تسهیل روند توسعه صادرات از پایانه های مرزی استان، اظهار داشت: مرز محل توقف نیست و محل عبور است و در این زمینه دستگاه های فعال در پایانه های مرزی استان می توانند در تسهیل و روان سازی فعالیت های تجاری نقش موثری داشته و سازمان استاندارد نیز نقش فعال تری داشته باشد. استاندار آذربایجان غربی در پایان تصریح کرد: با ایجاد آزمایشگاه مرجع در استان برای انجام آزمایش های استاندارد اجباری، شاهد کاهش زمان ارائه گواهینامه های استاندارد برای کالاهای صادراتی و وارداتی خواهیم بود.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این دیدار، تعاملات بین المللی در قالب تفاهم نامه را از برنامه های تحولی سازمان ملی استاندارد اعلام کرده و گفت: تسهیل پروسه صادرات یکی از مزیت هایی است که در جریان امضای تفاهمنامه های بین المللی حاصل می شود؛ به طوری که اگر گواهی تایید صلاحیت شرکت بازرسی یا آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد ایران در بازارهای هدف نیز پذیرفته شود، کالاهای صادراتی نیاز به کنترل و بازرسی مجدد نخواهد داشت. احسان ساده همچنین یکی از مشکلات تجار را تفاوت بین آنالیزهای آزمایشگاهی در کشورهای مبداء و مقصد برشمرده و افزود: با توافقات بین المللی، نتایج آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده مورد پذیرش کشور هدف خواهد بود که این خود باعث تسهیل در صادرات می شود.