پوستر جشنواره تئاتر رضوی با حضور نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی رونمایی شد.
وی با اشاره به ماهیت و اهمیت هنر در جامعه گفت: هنر در عین اینکه مقولهای احساسی، فلسفی و فکری است، میتواند فرهنگسازی جامعه را نیز بر عهده بگیرد. هنر به عنوان بخشی از فرهنگ میتواند در قالب ساختار، محتوا و شکلدهی فرهنگ در عرصههای مختلف، چون قوانین، اخلاقیات، باورها، آداب و رسوم ایفای نقش کند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره تئاتر رضوی به عنوان یکی از زیرشاخههای جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) اضافه کرد: جشنواره تئاتر رضوی در ایفای نقش اساسی خود در ابتدا نیازمند شناخت فرهنگ رضوی است تا بتواند در پرتو آن به نمایشهای متناسب با آن بپردازد.
حجتالاسلام آلهاشم افزود: هنر دینی نظریهای است که هنر را با مضامین و محتوای دینی درآمیخته و آن را جلای قدسی و معنوی میدهد و پیام اصلی این نظریه این است که دین میتواند طریقت دینی و قدسی شدن در هنر را بیاموزد.
وی تصریح کرد: فرهنگ رضوی به عنوان بخشی از فرهنگ دینی و امام رضا (ع) به عنوان پرچمدار دین میتواند تاثیرات گسترده و عمیقی بر نظام هنری به صورت عام و بر نمایشنامهنویسی به صورت خاص داشته باشد.
امام جمعه تبریز ادامه داد: مهمترین تاثیرات فرهنگ رضوی در این عرصه میتواند دینگرایی و حضور نمادهای دینی، معنویت گرایی، اخلاقگرایی، عفتافزایی، علم گرایی، خردورزی، شخصیت پردازی، روایتسازی و سمبل گرایی و ... باشد.
حجتالاسلام آلهاشم گفت: جشنواره تئاتر رضوی باید رسیدن به جامعه آرمانی در پرتو سبک زندگی رضوی را دنبال کند که ضرورت آن در جامعه احساس میشود.
وی اضافه کرد: جامعه آرمانی جامعهای است که رشد مادی و معنوی بشر، کرامت انسانها، و عدالت و تقوای الهی در همه شئون آن رعایت میشود. در جامعه آرمانی از همه مواهب الهی به درستی برای رصد فضایل و کمالات بشری استفاده میشود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی تصریح کرد: از آنجایی که همه ائمه نور واحد هستند، گفتار و کردار و رفتار امام رضا (ع) از سایر معصومین (ع) جدا نیست و مجموعه آموزههای قرآن و عترت با تاکید بر گفتار و رفتار امام رضا (ع) فرهنگ رضوی را مطرح میکند. فرهنگی که امام رضا (ع) با حکمت و تدبیر از آن پاسداری کردند و در راه آن به شهادت رسیدند. فرهنگی که آدمی را در رسیدن به هدف به تکاپو وا میدارد.
حجتالاسلام آلهاشم با اشاره به نقاط قوت و ضعف جشنواره در سالهای پیش، ادامه داد: در نمایشهای دورههای قبلی جشنواره، عدم پژوهش و مطالعه فرهنگ غنی رضوی یکی از آسیبها بود که جبران این نقیصه ابتدا بر عهده نمایشنامه نویسان و کارگردانان و سپس متولیان فرهنگ و هنر در استان و کشور است.
وی افزود: اگر فرهنگ رضوی نیاز جدی جامعه امروز ماست باید در قالب هنر و به تبع آن تئاتر دینی به نمایش گذاشته شود. در این حوزه فقدان کیفیت و غنای محتوا، موجب ارائه کارهای سطحی میشود و از این رو باید درخصوص پژوهش، مطالعه و نقد در این حوزه دقت بیشتری شود تا به سوی بهتر شدن حرکت کنیم.
امام جمعه تبریز تاکید کرد: برای دوری از این تهدید و چالش بزرگ نمایشنامه نویسان و کارگردانان در اقدامی هماهنگ با همکاری، همدلی و همفکری برای ارتقای جشنواره رضوی اقدامی مناسب را در دستور کار خود قرار دهند و دستگاههای متولی نیز همکاری لازم را برای تحقق این امر داشته باشند.
حجتالاسلام آلهاشم اظهار امیدواری کرد تا جشنواره تئاتر رضوی با پیشینه خوب خود نقش موثری در جریانسازی هنر دینی ایفا کند.
وی تاکید کرد: گسترش فرهنگ ناب رضوی، بارور ساختن اندیشه و تعمیق اعتقادات دینی مردم و همچنین تغییر سبک زندگی فردی و اجتماعی مبتنی بر آموزههای دینی و اسلامی، میتواند از برکات جشنواره تئاتر رضوی باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی برای برگزاری بهتر جشنواره تئاتر رضوی راهکارهایی چون: پذیرش نمایشهایی در خور شان فرهنگ رضوی، پرهیز از پرداختن به متون سطحی و کم محتوا و تحریف شده، تخصصی کار کردن اهالی تئاتر با تکیه بر محتوای علمی و متقن تاریخی، عبور از سیاست آزمون و خطا، ایجاد فضا برای هنرمندان جهت نگاه جستجوگرانه و کارشناسانه، استمرار اجرای نمایشها در طول سال، پرهیز از عوامزدگی در نمایشها، شناسایی چهرههای جوان و تقویت آنها و ایجاد زمینه برای انجام پژوهشهای جدی در حوزه فرهنگ رضوی را مطرح کرد.
در این آئین پوستر شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی رونمایی شد.