شیرینی گردویی، یک شیرینی مقوی و یک عصرانه کامل است.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما، شیرینی گردویی از شیرینیهای خشک خوشمزه، سنتی و محبوب ایرانی است. اصلیترین ماده غذایی موجود در شیرینی گردویی، گردو است و به همین خاطر نسبت به سایر شیرینیها قیمت گرانتری دارد. در صورتی که نسبت به گردو حساسیت نداشته باشید، احتمالا این شیرینی را دوست داشته باشید. با توجه به مواد اولیه شیرینی گردویی، میتوان گفت این شیرینی مقوی یک عصرانه کامل است که میتوانید آن را همراه یک چای تازهدم میل کنید.
طرز تهیه شیرینی گردویی
مواد لازم برای ۶ نفر
۱۰۰ گرم پودر گردو
۱۵۰ گرم پودر قند
۶۰ گرم کره
دو عدد سفیده تخممرغ
۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید
تکههای خردشده مغز گردو
۱ قاشق چایخوری پودر دارچین یا وانیل
۱ قاشق چایخوری پودر شکلات (اختیاری)
طرز تهیه
۱. تهیه مواد شیرینی گردویی
ابتدا درون یک ظرف کره و پودر قند را با هم اضافه کرده و با یک همزن به خوبی مخلوط کنید. بعد از اینکه کمی رنگ مواد تغییر کرد، پودر گردو و سفیده تخممرغ را به ترکیب اضافه کرده و با همزن کاملا هم بزنید تا یک مایه یکدست به دست بیاید. پیشنهاد میشود پیش ار مخلوط مواد، کره را نیم ساعت بیرون یخچال قرار دهید تا در محیط به تدریج گرم شده و بافت نرمتری پیدا کند.
در مراحل طرز تهیه شیرینی گردویی از آرد برنج یا کیک اسفنجی خرد شده میتوانید استفاده کنید. ابتدا آرد برنج را الک کرده و به مواد شیرینی اضافه کنید. پس از آن به کمک همزن ترکیب را کاملا هم بزنید تا خمیر شیرینی نرم و یکدست (لطیف) باشد. در نظر داشته باشید شما فقط میتوانید از کیک اسفنجی در تهیه این شیرینی استفاده کنید، در غیر این صورت طعم و شکل این شیرینی نامطلوب خواهد شد.
۲. حرارت دادن خمیر شیرینی گردویی
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی گردویی بعد از تهیه مواد شیرینی، خمیر را درون ماهیتابه ریخته و با حرارت کم (ملایم) به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه مواد را به طور مداوم با کفگیر هم بزنید تا خمیر شیرینی ته نگیرد. حواستان باشد در این مرحله تنها هدف فقط گرم شدن خمیر شیرینی گردویی است. به عبارت دیگر به هیچ عنوان مواد را خیلی داغ نکنید. مایه شیرینی نباید قل بزند و بجوشد. فقط باید گرم شود.
اکنون سرکه سفید، پودر شکلات و وانیل را در ظرف ریخته و مجددا به خوبی هم بزنید.
۳. قالب زدن و آماده کردن شیرینیها
قبل پخت شیرینیها فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. اجازه دهید فر در این دما به مدت ربع ساعت کار کند تا درون فر کاملا داغ شود. روی سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و با استفاده از یک برس سطح کاغذ را با روغن چرب کنید تا بعد از پخت، شیرینیها به راحتی جدا شوند. سپس با استفاده از ماسوره ساده یا یک قاشق مایه شیرینی را در سینی ریخته و آن را به شکل دایره درآورید.
البته اگر میخواهید یک حرکت خلاقانه داشته باشید، میتوانید از قالبهای ستاره، مربع، قلب و… برای شیرینی استفاده کنید تا طرح و شکل متفاوتی به آن ببخشید.
شیرینیها را با فاصله از یکدیگر در سینی قرار دهید. زیرا در زمان پخت حجم شیرینیها بیشتر شده و ممکن است به یکدیگر بچسبند. در صورت تمایل میتوانید در این مرحله با مغز گردو یا پسته شیرینیها را تزیین کنید.
در نظر داشته باشید در این مرحله میتوانید حجم هر شیرینی را تعیین کنید. اگر میخواهید شیرینیها ابعاد کمی بزرگتر یا کوچکتر داشته باشند، همه این موارد را در همین مرحله پیش ببرید.
۴. تزیین و سرو در طرز تهیه شیرینی گردویی
پس از تزیین شیرینیها (تزیین شیرینیهای گردویی را میتوانید بعد از پخت آنها هم انجام دهید) سینی را در فر بگذارید. اجازه دهید شیرینیها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر باقی بمانند. در این مدت شیرینی گردوییها پخته خواهند شد. اگر در این بازه زمانی شیرنیها کلا پخته نشدند، بهتر است آنها را کمی دیگر درون فر قرار دهید تا کاملا آماده شوند.
در مرحله آخر از طرز تهیه شیرینی گردویی بعد از پخت و سرد شدن شیرینیها، باید آنها را برای سرو در ظرف موردنظرتان قرار دهید. میتوانید با مغز خشکبار یا سس شکلات، شیرینی گردوییهای خوشمزه را تزیین کرده و با یک فنجان چای آنها را سرو کنید.
شما میتوانید با آموزش گفته شده در کمترین زمان و بهآسانی این شیرینی خوشمزه و پر طرفدار را درست کنید. با توجه به اینکه مواد اولیه تهیه این شیرینی مواد ساده و در دسترسی هستند، هر زمان که بخواهید برای تهیه آنها محدودیتی نخواهید داشت.