اندرو بریجن نماینده حزب حاکم محافظه کار در مجلس عوام انگلیس به علت اظهارنظر درباره واکسن کووید و مقایسه آن با موضوع هولوکاست از سمت نمایندگی حزب محافظه کار تعلیق شد.
ریشی سوناک نخست وزیرانگلیس این اظهارات را محکوم کرد و این مقایسه را کاملا غیرقابل قبول خواند.
رئیس حزب محافظه کارانگلیس هم این اظهارات را عبور از خطوط قرمز دانست و افزود: این اظهارات سبب توهین بزرگ شده است.
سایمون هارت افزود: بریجن از این پس و تا زمان اعلام نتایج تحقیقات رسمی باید به عنوان نماینده مستقل باشد نه عضو حزب محافظه کار.
کارن پولاک، مدیر اجرایی موسسه آموزشی هولوکاست، اظهارات بریجن را «بسیار غیرمسئولانه و کاملاً نامناسب» خواند.
یک عضو مجلس اعیان انگلیس و نماینده سابق حزب کارگر این کشور که به دولت در مورد یهودستیزی مشاوره میدهد، گفت: بریجن باید از نامزدی برای حزب محافظه کار در انتخابات بعدی منع شود.
لرد مان افزود: او نمیتواند ادعا کند که متوجه سطح توهینی که در اظهاراتش کرده آگاه نبوده است.
رئیس حزب محافظهکار هم گفت: از اظهارات آقای بریجن متحیر شده است.
ندیم زهاوی افزود: هرگونه مقایسهای که با هولوکاست انجام شود کاملاً نامناسب است، زیرا هولوکاست یکی از بزرگترین جنایتهایی است که بشر تاکنون مرتکب شده است.
شماری از واکنشها هم درباره اظهارات این نماینده درباره خطرناک بودن و پنهان کاری درباره پیامدهای واکسنهای کرونای تزریق شده در انگلیس بود.
آنان ضمن دفاع از ضرورت واکسیناسیون کرونا تاکید کردند واکسن بهترین دفاع در برابر کووید است و تحقیقات مستقل گسترده نشان میدهد که واکسن کووید در پیشگیری از مرگ و میر بسیار موثر بوده است و هرگونه اطلاعات نادرست درباره واکسن به قیمت جان انسانها تمام میشود.
آنان میگویند با توجه به تزریق دهها میلیون دوز واکسن کرونا در انگلیس، عوارض جانبی جدی مربوط به واکسنهای کووید کم بوده و حدود ۶۰ مورد مرگ در انگلستان و ولز، نادر است.
به نوشته رسانهها در انگلیس آقای بریجن قبلاً از سیاستهایی مانند قرنطینه و کارت واکسیناسیون انتقاد میکرد، اما از توسعه واکسنهای کووید ستایش کرد و وقتی دوزهای خود را دریافت کرد با افتخار در این باره توییت کرد.
با این حال، در پاییز گذشته، او شروع به ادعاهای بی اساس فزایندهای کرد، از جمله اینکه واکسنها باعث مرگ بسیاری از مردم شده اند و این آسیبها در حال پوشاندن است.
در ابتدا، او شروع به برجسته کردن برخی از موارد واقعی، اما نادر، آسیب واقعی واکسن و تفسیر نادرست دادههای واقعی کرد تا نشان دهد این موارد شایعتر از آن چیزی است که تحقیقات نشان میدهد و در این باره لاپوشانی میشود.
تاکنون چندین صاحب منصب یا سیاستمدار در انگلیس به علت اظهاراتی که در حمایت از مردم فلسطین بوده یا موجب تضعیف هولوکاست شده برچسب یهودی ستیزی خورده و از کار تعلیق یا به حاشیه رانده شدند مانند جرمی کوربین سیاستمدار کهنه کار و مخالف کشتار مردم فلسطین که زمانی به رهبری حزب کارگر رسید و یا کن لوینگسون شهردار اسبق لندن که زیر فشار شدید سیاسی و رسانهای قرار گرفت. این افراد و دهها فرد دیگر در این کشور با برچسب ضدیت با یهود به حاشیه رانده یا با شیوههای مختلف مجازات شدند.