نماینده، ولی فقیه در استان: زکات از واجبات دینی است که پرداخت آن موجب فقرزدایی و دفع بلاهای اقتصادی و معیشتی افراد نیازمند است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ آیت الله دری نجف آبادی در نشست شورای زکات استان، زکات را از مهمترین واجبات دینی عنوان کرد و گفت: پرداخت زکات نه تنها به افزونی نعمت و برکت الهی کمک میکند، بلکه راهی برای فقرزدایی و دفع بلاهای اقتصادی و معیشتی افراد نیازمند است.
آیت الله دری با بیان اینکه فقرا در ضرورت رسیدگی و اولویت اول مصرف زکات هستند، افزود: اگر اغنیا زکات خود را پرداخت کنند در جامعه فقیر باقی نمیماند و برای تحقق این هدف باید فرهنگ سازی انجام شود و رسانهها بیشتر برای این کار تلاش کنند.
وی افزود: نتایج دنیوی و اخروی زکات باید برای مردم تبیین شود و از طرف دیگر گزارش کاری سالانه زکات اعلام شود تا مردم از تاثیرات مثبت زکات در عمران و آبادانی جامعه باخبر شوند.
آیت الله دری گفت: توانمندسازی مددجویان، تقویت مشارکتهای مردمی در خدمت به نیازمندان و توسعه خدمات اشتغالزایی برای جامعه هدف باید مورد توجه نهادهای حمایتی قرار گیرد.
نماینده، ولی فقیه در ادامه به برپایی باعظمت و شرکت افراد در نماز جمعه تاکید کرد و گفت: همه ما وظیفه داریم تا این سنگر باعظمت را حفظ کنیم چرا که تقویت نماز جمعه، تحکیم بنیان و تحکیم ستون خیمه دین است و باید این سنگر را حفظ کنیم.
نماینده، ولی فقیه در استان همچنین نماز جمعه را سنگر دفاع از ارزشهای دینی و اخلاقی و موثرترین منبر برای تقویت بینش سیاسی در نظام جمهوری اسلامی دانست.
حجت الاسلام و المسلمین مهری مدیرکل امور اجرایی زکات کشور هم گفت: علی رغم خشکسالیها ۱۸۰۰ میلیارد تومان زکات در نه ماهه امسال در کشور جمع آوری شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش دارد.
حجت الاسلام مِهری افزود: ۹۰ درصد زکات جمع آوری شده صرف امور معیشتی محرومین و بقیه برای پروژههای عام المنفعه هزینه شده است.
او در ادامه با توجه به آیات و روایات متعدد از ائمه معصومین در خصوص پرداخت زکات افزود: پس از ۱۱ سال تصویب قانون زکات، آیین نامه آن به تازگی به تصویب رسیده که برای ترویج فرهنگ این فریضه عظیم که یک بازوی توانمند برای حاکم اسلامی است امیدواریم سازمانها و نهادهاجدیتر وارد شوند.
مومنی مدیرکل کمیته امداد و دبیر شورای زکات استان هم با ارائه گزارشی از عملکرد ۹ ماهه این شورا گفت: با همکاری و راهنماییهای ائمه جمه استان و پای کار آمدن مسئولان در بخشهای مختلف دولتی در بحث احیاء و ترویج زکات در همه سطوح اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ که برگزاری جشنواره، ۸۴۹ جلسه زکات و ۴۴۰ جلسه آموزشی برای روستاها برگزار شده است. زکات.
مومنی افزود: از ۸۰۵ روستای مشمول زکات در استان توانستیم برای برای ۷۴۹ روستا نیز مبلغ اعزام کردیم.
مومنی در ادامه از افزایش ۴۹ درصدی جمع آوری زکات در نه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: زکات جمع آوری شده برای ۸۱ مورد کمک هزینه درمان، ۲۳ سری جهیزیه نوعروسان، ساخت ۴۸ مسکن محرومین و ۳۷ مورد تعمیر منزل نیازمندان، تکمیل و احداث ۱۶ مسجد، ۱۰۵ دانش آموز بازمانده از تحصیل، وساخت ۳ غسالخانه و کمک معیشت خانوارهای تحت پوشش در استان صرف شده است.
در پایان این نشست از فعالان و جهادگران عرصه زکات تجلیل شد.