سازمان عفو بین الملل اعلام کرد: تصمیم جدید رژیم اشغالگر اسرائیل برای ممانعت از به اهتزاز درآمدن پرچم فلسطین (در اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸) نقض حقوق بشر و تلاشی برای محو هویت یک ملت است.
بر اساس این نظرسنجی بیش از ۸۰ درصد فلسطینیها بر این باورند که برافراشتن پرچم فلسطین بخشی از هویت ملی و وطن پرستی شان و نشان دهنده اعتراض به سیاستهای نژاد پرستانه اسرائیل علیه آنان است.
عفو بین الملل افزود: این رفتار از همان آغاز تاریخ در رژیمهای سرکوبگر و دیکتاتوری در سراسر جهان وجود داشته است و سرکوب آزادی بیان یک اقلیت خاص، صرفا سرآغازی برای سرکوب سایر اقلیتها و گروههای آسیب پذیر و سلب حق بیان آنهاست.
این سازمان از مقامات رژیم اشغالگر خواست در دستورالعملهای جدیدی که ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل در خصوص جلوگیری از به اهتزاز در آمدن پرچم فلسطین در اراضی سال ۱۹۴۸ صادر شده است، تجدید نظر کنند.
سازمان عفو بین الملل هشدارداد این دستور العمل نقض آشکار مواد ۲، ۷، ۱۹، ۲۰ بیانیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیونهای سازمان ملل متحد است که اساس و مبنای قوانین و حقوق بین الملل هستند.
رامی حیدر سخنگوی سازمان عفو بین الملل گفت: دستورالعمل اجرای منع برافراشتن پرچم فلسطین، در چارچوب مجازات جمعی و بر اساس رویکرد نژادپرستانه است.
حیدر افزود: با تاسف زیاد از قبل، انتظار انجام چنین اقدامات بزدلانه برای محو هویت ملت فلسطین را داشتیم که سرآغاز تلاش برای نابودی و محو نمادهای ملی و ممانعت از ابراز هویت ملی و وابستگی یک ملت است، اما اطمینان داریم که این اقدامات مانند دهها تلاشهای مشابه دیگر طی هفت دهه گذشته شکست خواهد خورد.
وی خاطر نشان کرد ما مطمئن هستیم که این تصمیم صرفا در چارچوب سلسله اقداماتی است که دولت جدید اسرائیل برای مشروعیت بخشیی به تبعیض نژادی انجام خواهد داد، چون برافراشتن پرچم فلسطین از موارد آزادی بیان است و سرکوب آن نقض اساسی حقوق بشر محسوب میشود.
عفو بین الملل افزود: جلوگیری از آزادی بیان به این روش ممکن است موجب اعمال ممنوعیتها و محدودیتهای دیگری از جمله منع فراگیر برپایی تجمع و اعتراض فلسطینیها در سرزمینهای اشغالی سال ۱۹۴۸ شود.
در این جا ذکر این نکته ضروری است که در سرزمینهای اشغالی یک قانون برای یهودیان و قانون جداگانهای برای غیریهودیان وجود دارد و با توجه به اینکه سازمان عفو بین الملل تخلفات و نقض حقوق بشر در سراسر جهان را رصد میکند، اطمینان دارد که این رفتار و رویکرد از مشخصههای تمامی رژیمهای سرکوب گر در سراسر جهان است.
عفو بین الملل اعلام کرد مقامات اسرائیل امروز از ترس و وحشت (شهرک نشینان) از پرچم فلسطین برای جلوگیری از برافراشتن آن استفاده میکنند، و این امرممکن است به تدریج به اتخاذ اقدامات سرکوبگرانه دیگری منجر شود.
نتایج نظرسنجی سازمان عفو بین الملل نشان داد که در بحث برافراشتن پرچم فلسطین، شکاف زیادی در نظرات و دیدگاهها وجود دارد و بیشتر شهرک نشینان یهود در داخل اراضی سال ۱۹۴۸ دیدگاه کاملا متفاوتی نسبت به دیگران به مسئله اهتزاز پرچم فلسطین دارند.
نتایج این نظرسنجی نشان داد که بیش از ۸۰ درصد فلسطینیها برافراشتن پرچم فلسطین را بخشی از هویت ملی و میهنی شان و نیز اعتراضی علیه تبعیض نژادی علیه خود میدانند.
در مقابل حدود ۵۲ درصد یهودیان (در داخل اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸) برافراشتن پرچم فلسطین را نشانه به رسمیت نشناختن اسرائیل میدانند و ۱۴.۵ درصد معتقدند که این کار به منزله اعلام حمایت از انجام عملیات علیه اسرائیلی هاست.