تفاهمنامه همکاری مشترک بین شرکت توسعه نیشکر و ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای صیانت از محیط زیست به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، با امضای این تفاهمنامه از توان شرکتهای دانشبنیان به منظور افزایش ارزش افزوده محصولات نیشکری، صیانت از محیطزیست، کاهش هزینه تولید و تأمین امنیت غذایی کشور استفاده میشود.
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم بر همکاریهای مشترک برای بهرهمندی از ظرفیتهای طرفین به منظور کمک به توسعه و ترویج فناوری جدید و دانشبنیان در صنعت نیشکر تاکید کرد و زیستفناوری را نوک پیکان حرکت کشور به سمت اقتصاد، تولید و اشتغال دانشبنیان برشمرد.
عبدعلی ناصری مدیرعامل توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان، نیشکر را شرکتی بر مدار علم دانش دانست که در زمینه تولید و در عرصه نوآوری و ساخت قطعات صنعتی و ماشینآلات کشاورزی مرتبط با نیشکر توانسته با استفاده از توان نخبگان و پژوهشگران، توفیقات زیادی را به دست آورد.
وی در ادامه ایجاد صنایع جانبی، استفاده حداکثری از گیاه نیشکر در تولید محصولاتی نظیر الکل طبی، خمیرمایه، خوراک دام، ام. دی. اف، کاغذ و توسعه صنایع پایین دستی را بخشی از اقدامات این شرکت برای توسعه کمی و کیفی و تنوع محصولات عنوان کرد.
به گفته وی، صنعت نیشکر همواره از ورود دانش برای شتاببخشی به توسعه کمی و کیفی محصولات استقبال کرده و تفاهمنامههای متعددی با دانشگاهها و مراکز علمی منعقد کرده است.
وی با قدردانی از نگاه ویژه ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صنعت نیشکر به نقش تولید دانشبنیان در امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: این همکاریهای مشترک منجر به تأمین هر چه بیشتر امنیت غذایی کشور شود.
محمدامین روزبخشزاده معاون کشاورزی و تولیدات غیرنیشکری توسعه نیشکر خوزستان به اقدامات این شرکت به توسعه فناوری در برداشت نیشکر و کاهش ضایعات اشاره کرد و افزود: از سال گذشته، جمعآوری سرشاخههای سبز نیشکر به منظور تأمین علوفه دامها اجرایی شده و با این تفاهمنامه اجرای کامل طرح، شتاب بیشتری خواهد گرفت.
وی در ادامه نیشکر را گیاهی با ارزش افزوده بالا دانست که از پسماند آن محصولاتی به بار مینشیند که هم نفع اقتصادی دارد و هم پشتیبان محیطزیست است.
وی از حرکت هدفمند این صنعت به سمت کشاورزی دانشبنیان خبر داد و بیان کرد: طراحی و بومیسازی دستگاهها و ادوات کشاورزی، استفاده حداکثری از پساب نیشکر، مدیریت مصرف آب و استفاده بهینه از منابع آبی و… نمونهای از این حرکت هدفمند است که به افزایش بهرهوری منجر میشود.