عملیات هرس درختان آغاز و به مدت ۷۰ روز اجرا میشود و تا دهم اسفند ماه ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ داود بحیرایی مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با بیان اینکه برای اجرای عملیات هرس درختان ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است گفت: نگهداری ارتفاع تاج درختان در حد مطلوب و جلوگیری از رشد بیش از حد و تراکم بالای شاخه ها، حذف شاخههای خشکیده، بیمار، ضعیف و شکسته، حذف شاخههای روی هم افتاده و خمیده، دادن شکل و فرم مناسب به درختان، خلوت کردن قسمت داخلی درختان که در نتیجه سبب چرخش بهتر هوا داخل شاخهها از مزایای هرس به شمار میرود.
رئیس اداره خدمات شهری منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان هم گفت: هرس درختان توت در خیابانهای پروین اعتصامی، فجر، صفوی نژاد، آل خجند و بلوار عطار برای کاهش میوه دهی به روش پُلارد انجام میشود.
حسین لادور افزود: شاخهها و سرشاخههای درختان پس از عملیات هرس تفکیک و تنهها جدا و سرشاخه درختان هم به ماده اولیه چیپس چوب و نئوپان تبدیل میشود.
تبدیل شاخهها و سرشاخههای درخت به وسیله دستگاههای مخصوص به قطعات بسیار کوچکتر کوچکتر و نازک چوب را در اصطلاح چیپس میگویند.
برخی از چیپسها را با رنگ اکسید آهن مخلوط کرده و از این ترکیب در فضای سبز شهری مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیگر موارد کاربرد چیپس چوب استفاده از آن در تولید نئوپان است.
مهمترین نکتهای که در خصوص فواید تهیه چیپس میتوان در نظر گرفت، استفاده بهینه و مجدد از تمام بقایای سرشاخههای درختان حاصل از هرس زمستانه درختان، کاهش هزینههای انتقال و مقدار تولید پسماند گیاهی است.
علاوه بر آن، بخشی از چیپس چوب پس از رنگ آمیزی در طراحی فضای سبز حاشیه بزرگراه ها، ارتقای زیبایی بصری شهر و همچنین بهره گیری در تولید نئوپان قابل استفاده است.
صرفه جویی در تبخیر و مصرف آب هم از دیگر فوایدی است که با پاشیدن این تراشهها در زیر درختان آبیاری شده حاصل میشود.
در شهرداری اصفهان دو خط تولید چیپس چوب در مناطق چهارده و شش فعال است که مناطق برای تولید چیپس چوب سر شاخهها را به این دو مرکز انتقال میدهند.