دبیر علمی پانزدهمین دوره جشنواره جایزه ادبی جلال از افزایش 91 درصدی تعداد آثار بخش مستند نگاری در این دوره از جایزه جلال در مقایسه با پارسال خبر داد.
وی با اعلام اینکه تعداد آثاری که امسال به جشنواره جایزه ادبی جلال رسیده دو هزار و ۶۰۰ اثر از ۸۵۸ ناشر بود گفت : در دریافت آثار پانزدهمین دوره جایزه جلال، ۷۲ درصد نسبت به دوره قبل افزایش داشته ایم.
وجیهه سامانی افزود: در چهار بخش اصلی داستان بلند و رمان به تفکیک هزارو ۵۰۸ اثر، مجموعه داستان کوتاه ۴۰۱ عنوان، مستند نگاری ۶۹۰ و نقد ادبی ۷۷ عنوان اثر ارسال شده است.
دبیر علمی پانزدهمین دوره جشنواره جایزه ادبی جلال گفت: ۱۹ داور درمدت دو ماه آثار رابررسی کردند تا داوری تخصصی و حرفهای به دور از اعمال نظرهای سلیقهای انجام شود.
وی گفت: در این مدت طی سه مرحله داوری در بخشهای داستان کوتاه، داستان بلند و رمان، مستند نگاری و نقد ادبی به پانزده نامزد نهایی و اصلی رسیدیم.
وجیهه سامانی افزود: تعدد و تکثر جوایز ادبی در هر جامعهای نشان دهنده پرفروغ بودن و زنده بودن جریان ادبی آن جامعه است و هر جایزه ادبی مانند شمعی است که این مسیر را روشن میکند و باید کمک کنیم تعداد این جوایز روز به روز افزوده شود.
وی گفت: جایزه جلال یکی از قدیمیترین جوایز ادبی است و همه نویسندگان دوست دارند اثرشان در این رویداد ادبی بررسی و انتخاب شود.
دبیر علمی پانزدهمین دوره جشنواره جایزه ادبی جلال افزود: جایزه ادبی جلال ابتدا منزلت خودش را از نام جلال آل احمد گرفته، فردی که برای همه ما نام آشنا است.
خانم سامانی گفت: جلال آل احمد در عصر سردرگمی، هویت خودش را در معنویت و مذهب شرقی جستجو کرد و نامش همیشه ماندگار ماند.
وی افزود: آثاری که در این جشنواره انتخاب میشود شامل آثار ۱۴ دوره قبل و انتخابهایی که خروجی این جشنواره بودند اعتبار و منزلت این جایزه را در جامعه به نقطه خوبی رسانده است و باید قدردان تمام دوستان ۱۴ دوره قبل باشیم.
موسسه بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان آذر ماه هر سال مقارن با تولد جلال آل احمد جشنواره این جایزه ادبی را برگزار میکند.
هدف از اهدای جایزه ارتقای زبان و ادبیات ملی-دینی است.