فصل زمستان سبزیجات مخصوص به خود دارد که مصرف این سبزیجات به دلیل میزان بالای مواد مغذی برای همه افراد از جمله کودکان مفید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، وقتی دما کاهش مییابد و ساعات روشنایی روز کوتاهتر میشود، سطح انرژی میتواند همراه با خلق و خوی کاهش یابد. بچهها ممکن است در ماههای سرد و زمستان فعالیت کمتری داشته باشند، بنابراین تمرکز روی تغذیه مناسب در این فصل از سال مهم است. تغییرات در خلق و خوی، انرژی، تمرکز، اشتها و خواب غیرمعمول نیستند، اما میتواند نشانههای یک بیماری زمینهای جدیتر باشند. انتخابهای غذایی سالم میتوانند به سلامت روان کودک کمک کند. غذاهایی مانند ماهی، مرکبات، کدو حلوایی و گل کلم میتواند به کودکان کمک کند در زمستان سالم و شاد باشند.
ماهی:
اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان، تیروزین و گلوتامین که بلوکهای سازنده پرتئین در ماهی سالمون و سایر منابع پرتئینی هستند، انتقال دهندههای عصبی را تولید میکنند که به تنظیم خلق و خوی کمک میکنند. شواهد موجود، مصرف ماهی را با خطر کمتر افسردگی مرتبط میداند. ماهی و بویژه ماهی سالمون مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برخی مطالعات نشان داده است که به مدیریت افسردگی کمک میکند. ماهی یک منبع عالی پرتئین برای سلامت قلب است.
مرکبات:
مرکبات، مملو از ویتامین C هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. آنها همچنین فیبر غذایی را فراهم میکنند. بچهها این میوهها را به دلیل نداشتن هسته و پوست کندن راحت، دوست دارند و برای میان وعدههای مدرسه عالی هستند.
کدو حلوایی:
کدو حلوایی سرشار از کاروتنوئیدهاست که پیش ساز ویتامین A است. تحقیقات نشان داده شده است مصرف آن برای سلامت قلب و ایمنی بدن مفید است و در عین حال سلامت پوست را تقویت میکند. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است که به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک میکند. بیشتر انواع کدو حلوایی زمستانه به طور طبیعی شیرین هستند.
گل کلم:
این عضو از خانواده سبزیجات به دلیل محتوای فیتوکمیکال بالا و پتانسیل آن برای کمک به پیشگیری از سرطان و التهاب مورد توجه قرار گرفته است. گل کلم به تنهایی خوشمزه است، اما به راحتی با طعمهای دیگر ترکیب میشود. سرشار از ویتامین C و منبع خوبی از ویتامین K برای سیستم ایمنی سالم و استخوانهای سالم است. اما این همه ماجرا نیست. گل کلم همچنین منبع خوبی از فولات، یک ویتامین B مهم برای رشد و نمو، است؛ این ماده غذایی غنی از فیبر غذایی است.