وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سیاست ستاد اثتصادس دولت در حوزه ارز ایجاد ثبات در بازار ارز است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما آقای احسان خاندوزی گفت: در حوزه ارز برخی دچار تفسیرهای غلط شدند که منظور دولت تثبت نرخ ارز روی یک نرخ خاص است نه یک ریال کم نه یک ریال زیاد در حالیکه آن چیزی که به عنوان مصوبه وجود دارد ثبات بخشی به بازار ارز و مدیریت نرخ حول سامانه نیما است یعنی ما باید بتوانیم بیشتر واردات کشور را در سامانه نیما و با نرخ نیما انجام دهیم که ممکن است این نرخ متوسط ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان باشد.
آقای خاندوزی با بیان اینکه مهمترین اولویتی که ستاد اقتصادی دولت دارد، این است که تمام ابزارهای لازم برای مهار تورم را بتواند در پیش بگیرد، گفت: متأسفانه از سه ماه گذشته تا کنون دچار یک نوسانی بودیم که باید مدیریت شود و مهمترین آن ثبات اقتصادی است در حول سامانه نیما البته عددی که در سامانه نیما است با توجه به نوسانات اقتصادی، اندکی کم، اندکی زیاد، اما در حوالی اعداد مشخصی اقتضای اقتصاد کلان کشور است مدیریت خواهد شد.
وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه بیش از ۸۰ درصد بازار ارز کشور ما در سامانه نیما و سنا تامین میشود، گفت:
بانک مرکزی، فعالان اقتصادی و اهالی کسب کار و تجارت کشور باید شفاف سازی را به خوبی انجام دهند که دقیقاً مشخص شود چه بخشی از نیاز ارزی ما با نرخ ارزی سامانه نیما تأمین میشود که البته سامانه نیما هم ایراداتی دارد که ممکن است برخی از شرکتها از نرخهای بازاری تبعیت کنند که البته نقش بسیار اندکی دارد.
خاندوزی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تغییر رئیس کل بانک مرکزی آیا سیاستها و برنامههای بانک مرکزی هم تغییر میکند، گفت: واقعیت این است که دستور کار جدیدی که در دولت و بانک مرکزی در پیش گرفته شده؛ اجرای تدابیر جدید است با تیم جدید. به عبارت دیگر بنای دولت و بانک مرکزی این است که تقاضاهای ارز را بتواند مدیریت کند.
وزیر اقتصاد و دارایی همچنین گفت: بخش کوچکی از مشکلی که در آبان و آذر به وجود امده بود ناشی از اشتباه تخصیصی ارز در یکی از زیر مجموعههای بانک مرکزی بود که موجب شد برای کالاهایی که با درهم باید وارد میشد محدودیت ایجاد شود و این القا شود که گویا کشور ارز کم داردکه این گونه مسائل و ایرادهای مدیریتی وجود دارد که همه ارزهای خود را در صادرات به سامانه نیما بازگردانند.
خاندوزی اظهار داشت: ما در یک جنگ شناختی ویژه قرار داریم که کانالهای فردایی ارز در روزهای تعطیل هم فعالیت داشته و در ساعت هاش شب که وقت کاری نیست به قیمت سازی ادامه میدهند و گردانندگان آن افرادی هستند که در استانبول این اقدامها را انجام میدهند و این نوعی جنگ ترکیبی و شناختی علیه اقتصاد ایران است.
وزیر اقتصاد اظهار کرد: شواهدی که از اطلاعات اقتصادی اولیه به دست آوردیم نه تنها ضریب جینی در سال ۱۴۰۰ کمتر از ۱۳۹۹ شده است بلکه در سال ۱۴۰۱ این نابرابریها کاهش بیشتری مییاید.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: ما باید بین گلایههای مردم از شرایط اقتصادی و هجمههای غیرمنصفانه تمایز قائل شویم و حتما عزم دولت و تعهدی که بانک مرکزی داده است این است که تلاش کنند تا با اصلاح سیاستها ما شاهد ثبات در بازار باشیم.
خاندوزی اضافه کرد: در شش ماه شروع به کار دولت سیزدهم تورم نقطه به نقطه ما ۲۴ تا ۲۵ درصد کاهش یافت و همچنین تورم اعلامی بانک مرکزی ۲۹.۵ درصد کاهش یافت و این نشان میدهد از عدد ۱۰-۱۵ درصدی هم که من اعلام کردم اگر دولت جدید کاری نکند تورم ۱۰-۱۵ درصد پایین میآید.
وی اظهار داشت: علت برخی هجمهها علیه دولت این است که دولت عزمش را جزم کرده در جهت حمایت از تولید و بخش واقعی اقتصاد، مقابل ویژه خواری بایستد.
خاندوزی بیان کرد: یک جریانی است که میخواهد اثبات کند که شما غیر از اینکه مسایل خارجی خود را حل کنید نمیتوانید اقتصاد ایران را اداره کنید.
وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: اگر دولت برنامهای نداشت تولید بنگاههای صنعتی ۱۰.۲ درصد افزایش و تورم تولیدکننده نصف نمیشد.
خاندوزی بیان کرد: واقعا دولتی که برنامهای در اقتصاد نداشته باشد میتواند برای اولین بار قریب به ۲۰۰ هزار مجوز کسب و کار را برای مردم خودش بدون کاغذ و رفت و آمد صادر کند؟ اگر دولت برنامه نداشت، سرمایه گذاری خارجی که از ۲.۵ میلیارد دلار به ۵ میلیارد دلار میرسید.
وی بیان کرد: واقعیت این است که دستور کار جدید دولت و بانک مرکزی اجرای تدابیر جدیدی است با تیم جدید؛ به عبارت دیگر بنای دولت و بانک مرکزی این است که تقاضاهای ارز را مدیریت کند.
وی تصریح کرد: اگر دولت برنامهای در بازار اقتصاد نداشت نرخ بیکاری به ۸.۹ درصد در تابستان امسال کاهش پیدا میکرد و تولید بنگاههای بزرگ صنعتی ما که از عدد منفی به مثبت ۱۰.۲ درصد در تابستان امسال میرسید و ایا این میزان کاهش استقراض از بانک مرکزی و کنترل خلق پول شبکه بانکی کشور محقق میشد