سخنگوی سازمان انتقال خون: در ۹ ماهه سال جاری حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از هموطنان به مراکز اهدای سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی افزود: استانهای خراسان شمالی با نزدیک به ۳۶ درصد، کردستان نزدیک به ۲۵ درصد و کهکیلویه و بویراحمد بیش از ۲۲ درصد بیشترین رشد شاخص اهدای خون را نسبت به سایر استانهای کشور در بازه زمانی یاد شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته به خود اختصاص داده اند.
دکتر صداقت افزود: طی این مدت در استان تهران نیز شاخص اهدای خون نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نزدیک به ۱۷ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به مشارکت اندک بانوان در شاخص اهدای خون گفت: این شاخص طی مدت یاد شده به صورت چشمگیری کمتر از متوسط کشورهای توسعه یافته و نزدیک به ۵ درصد برآورد شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: بانوان گرامی استانهای کردستان، لرستان، خراسان شمالی و قزوین به ترتیب با نزدیک به ۱۰ درصد، کمی بیش از ۹ درصد، نزدیک به ۸ درصد و کمی بیش ا ز ۷ درصد بیشترین مشارکت را در امر اهدای خون در بین دیگر استانهای کشور در ۹ ماه سالجاری داشته اند.
وی با اشاره به آمار اهدا اولیها در این بازه زمانی گفت: طی این مدت حدود ۲۶۰ هزار نفر از اهداکنندگان خون، "اهداکننده بار اول" بوده اند که حدود ۱۵ درصد از کل موارد اهدای خون را در طی این مدت شامل میشوند. همچنین در این مدت حدود ۸۵ درصد از اهداکنندگان را، اهداکنندگان مستمر و باسابقه تشکیل داده اند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با توجه به تغییر هرم جمعیت اهداکنندگان؛ جوانان و نوجوانان با مشارکت و استمرار در امر خدا پسندانه اهدای خون طی سال جاری، ضریب تبدیل اهدای بار اول به اهدای مستمر خون را شتاب بخشند.
گفتنی است اهداکنندگانی که طی ۱۲ ماه، بتوانند سابقه اهدای موفق خون را حداقل ۲ بار و یا بیشتر ثبت کنند، به عنوان اهداکننده مستمر محسوب شده کارت ویژه دریافت خواهند کرد.