عضو هیئت رئیسه مجلس: عملکرد برخی دستگاهها در اجرای قانون هوای پاک صفر و در بهترین حالت ۱۰ درصد است.
به گفته علیرضا سلیمی چندین سال است که مجلس قانون هوای پاک را تصویب کرده است اما کمکاریهای فروانی از ناحیه دستگاههای مختلفی همچون محیط زیست، وزارت نفت و نیرو و شهرداریها در این حوزه وجود دارد.
سلیمی با بیان این که بهترین دستگاهها حدود ۱۱ تا ۱۳ درصد به این قانون پایبند بودند، افزود: تعداد روزهای تعطیل به علت آلودگی هوا نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش یافت و این در حالی است که تعطیلیها هم به اقتصاد کشور ضربه میزند و هم به روند علمی کشور، فرهنگ، اخلاق و زندگی اجتماعی مردم آسیب وارد می کند و از طرفی نیز باعث خسارات فراوان در حوزه بهداشت و درمان و فوت هزاران نفر به خاطر آلودگی هوا می شود.
او با تأکید بر لزوم برخورد با ترک فعلها در حوزه اجرای قانون هوای پاک اضافه کرد: سازمان بازرسی و دستگاه قضایی باید سریعتر ورود کرده و کسانی را که دچار ترک فعل شدهاند، معرفی کنند.
عضو هیئترئیسه مجلس ادامه داد: این که دستگاه قضا در این حوزه اقدامی نمیکند پذیرفتهشده نیست زیرا قانون و مسئول مشخص است و میزان عملکردها هم مشخص و باید دستگاهها را وادار کرد که به وظایف خود عمل کنند.
این نماینده مجلس توضیح داد: مازوت سوزی، سوخت غیراستاندارد و خودروهای غیراستاندارد و فرسوده زنجیرهای است که آلودگی هوا را رقم می زند و گزارش دیوان محاسبات که پارسال و به مناسبت روز هوای پاک انتشار یافت، موید عدم اجرای قانون مذکور است که به اجرای فقط ۱۰ درصدی احکام این قانون اشاره دارد.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی چهارشنبه ۴ خرداد پرونده استنکاف دستگاههای اجرایی متولی اجرای قانون هوای پاک را با اکثریت آراء به قوه قضائیه ارجاع دادند.