۶ هزار هکتار زمین به شهرکهای صنعتی اضافه میشود
معاون وزیر صمت با اشاره به اضافه شدن ۶ هزار هکتار زمین به شهرکهای صنعتی تا پایان سال، گفت: شهرکها و نواحی صنعتی کشور حداقل ۲ هزار و ۱۰۰ لیتر کسری آب و ۳ هزار مگاوات کسری برق دارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از وزارت صمت؛ آقای علی رسولیان در مورد توسعه زمینهای شهرکها و نواحی صنعتی، افزود: پارسال ۷ هزار هکتار زمین به شهرکهای صنعتی کشور اضافه شد که ۳ برابر سال قبل آن بود و طبق برنامه ریزیها تا پایان امسال نیز ۶ هزار هکتار دیگر به وسعت آنها اضافه میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در خصوص تأمین آب و برق شهرکها و نواحی صنعتی نیز گفت: برآوردها حاکی از آن است که تأمین هر مگاوات برق برای شهرکهای صنعتی کشور ۲.۵ میلیارد تومان و خرید هر یک مترمربع زمین صنعتی با نرم خدمات آن شامل برق و آب و گاز در شهرکهای صنعتی ۷۷۰ هزار تومان هزینه دارد.
رسولیان افزود: هر هکتار زمین صنعتی نیازمند ۲۵۰ کیلووات برق و کمتر از ۲ میلیمتر آب و جاده و راه دسترسی است.
کسری ۳ هزار مگاوات برق در شهرکها
وی گفت: اگرچه شاخصهای تولید در سال گذشته نسبت به یک سال قبل از آن دو برابر توسعه داشته است، اما هم اکنون شهرکها و نواحی صنعتی کشور حداقل ۲ هزار و ۱۰۰ لیتر کسری آب و ۳ هزار مگاوات کسری برق دارند.
معاون وزیر صمت افزود: میزان آب در اختیار شهرکهای صنعتی کشور ۱۸ هزار لیتر بر ثانیه است که از این میزان بخشی در فرآیند تصفیه هدر میرود، اما ۴ چهار هزار لیتر بر ثانیه میتواند دوباره به چرخه استفاده بازگردد.
رسولیان ادامه داد: همچنین ۲۵۰ تصفیه خانه فاضلاب در شهرکهای صنعتی کشور وجود دارد و ۱۸ تصفیه خانه نیز در حال ساخت است.
به گفته وی، ۱۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب در این تصفیه خانهها در شبانه روز تصفیه میشود که ۳۵ هزار مترمکعب از آن به صنعت بازمی گردد که البته ۱۵ هزار مترمکعب دیگر به این میزان اضافه خواهد شد.
رسولیان همچنین گفت با توجه به اینکه یکی از معضلات آینده بخش صنعت کشور آب است، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از سال گذشته خرید پسابهای شهری را برای صنایع آغاز کرده است.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: در این راستا تاکنون نزدیک به ۶۰ میلیون مترمکعب پساب در شهرهای مختلف توسط این سازمان خریداری شده که مقداری از آن نیز به صنایع اختصاص یافته است.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۴۰ ناحیه صنعتی و ۵ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰ هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.