آیا میدانید هر انسانی بصورت روزانه چه تعداد فکر منفی را در ذهن خود پرورش میدهد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، مطالعات جدید محققان نشان میدهد هر فرد به طور متوسط روزانه تا ۱۱ فکر منفی در ذهن دارد. این افکار شامل مواردی از جمله من به اندازه کافی خوب نیستم، من اضافه وزن دارم و من ظاهر خوبی ندارم میشود.
این افکار مانع پیشرفت افراد در رسیدن به اهدافشان میشود. در این میان ۳۷ درصد شرکت کنندگان اعتراف کردند که احساس میکنند که بدترین دشمن خود هستند.
در مقابل ۳۴ درصد احساس میکنند از خودشان نا امید هستند و۳۲ درصد نگران هستند دیگران نا امید شوند. ۳۴ درصد از افراد احساس میکنند که افکارشان آنها را از دستیابی به اهداف معینی از جمله یافتن کار جدید، ابراز احساسات واقعی و دستیابی به اهداف سلامتی خود باز داشته است.
با این حال، حفظ یک سبک زندگی پرمشغله، تمرین تمرکز حواس و تکرار جملات مثبت به عنوان بهترین راههایی است که افراد در مسیر اهداف خود استفاده کرده و از آن طریق با افکار منفی مبارزه میکنند.
به گفته محققین، افکار منفی یا مزاحم، توسط اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود تجربه میشود. با این حال، خبر خوب این است که مبارزه با آنها امکان پذیر است.
نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که هر چه مدت زمان طولانی تری احساسات منفی در مغز انسان باقی بماند، برای سلامت روان بدتر است.
نیکی پوچتی از دانشگاه میامی در این رابطه میگوید: یکی از راههای مقابله با افکار منفی، پرهیز از فکر کردن در مورد آنها است در واقع هر چه مغز شما بیشتر به یک رویداد یا محرک منفی نگاه کند، آن موضوع ناخوش آیندتر میشود. اساساً، ما دریافتیم که افکار منفی میتوانند به واقعیت تبدیل شوند
تیمی از دانشمندان دانشگاه شینشو دریافتند که وقتی افراد باورهای منفی در مورد خود دارند، این افکار تمایل دارند خود را تداوم بخشیده و بر ادراک خود در آینده تأثیر بگذارند. به عبارت دیگر، افکار منفی در مورد خود میتواند به یک پیشگویی خودشکوفایی تبدیل شود.
علاوه بر این، محققان میگویند افرادی که از قبل خود را در مسیری منفی میبینند، بیشتر احتمال دارد بازخورد منفی را به خاطر سپرده و از آنها استفاده کنند، زیرا با ادراک از قبل تثبیت شده آنها همخوانی دارد.