رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز از انجام یکهزار و ۴۰۰ مورد بازرسی از نانواییهای زیر پوشش این مرکز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، شایسته شمی پور گفت: نان به عنوان یکی از پرمصرفترین انواع غلات به عنوان تامین کننده انرژی که حاوی پروتئین ها، مواد معدنی و برخی ویتامینها بوده و مصرف آن برای بدن انسان ضروری است.
وی افزود: رعایت اصول بهداشتی از جمله؛ بهداشت فردی، بهداشت ساختمان، تجهیزات و بهداشت مواد غذایی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از جمله نانوایی الزامی بوده که این امر از سوی بازرسان بهداشت محیط به صورت روزانه و مستمر مورد نظارت و کنترل قرار میگیرد.
شمی پور میگوید: اگر از نانواییهای سنتی نان میخرید، دقت کنید نانوایی تمیز باشد، کارگران بهداشت فردی را رعایت کرده و از روپوش و کلاه استفاده کنند.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: نانهای صنعتی اغلب در شرایط بهداشتی تهیه میشوند و بر روی بسته بندی آنها باید تاریخ تولید، انقضاء، مشخصات بهداشتی، ترکیبات و .. ذکر شده باشد.
وی گفت: شهروندان باید از خرید نانهای بسته بندی بدون مشخصات که در سوپرمارکتها عرضه میشود به دلیل نامشخص بودن محل تولید خودداری کرده و باتوجه به مضرات کیسههای پلاستکی، از شهروندان خواهشمندیم از گذاشتن نان داغ در این کیسه ها خودداری و از کیسههای پارچهای تمیز استفاده کنند.
شمی پور افزود: در کمیته آرد و نان که در روزهای قبل برگزار شده بود، ضمن ابراز نگرانی از مصرف برخی افزودنیهای غیر مجاز در تولید نان همچون جوش شیرین و بلانکیت خواستار تلاش بیشتر اتحادیه نانوایی و افزایش سطح سواد بهداشتی کارکنان نانوایی برای حذف این ماده مضر در تهیه نان شد.
این مقام مسئول ادامه داد: این مواد افزودنی در نان در دراز مدت منجر به ایجاد عوارض گوارشی، اخلال در جذب کلسیم و فسفر، جلوگیری از جذب آهن، کاهش هوشیاری، عوارض کلیوی و. خواهد شد.
به گفته شمی پور؛ از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۴۰۰ مورد بازدید از نانواییها انجام و بیش ۶۰۰ مورد نمونه برداری از نان در سطح نانواییهای زیر پوشش صورت گرفت، همچنین ۱۱۵ پرونده متخلف بهداشتی در زمینه رعایت نکردن اصول بهداشتی و استفاده از جوش شیرین در نان تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شدند و ۹۰ محل نیز به علت تخلفهای بهداشتی در تولید نان پلمپ شد.