مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران: تکمیل طرحهای زیرساختی در حال اجرای حوزه تامین آب در مازندران به ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران درباره برنامهریزی برای تامین آب آشامیدنی استان در سالهای آینده گفت: با توجه به اینکه جا برای افزایش بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی وجود ندارد، ریل تامین آب آشامیدنی را به سمت آب سطحی بردیم. یکی از نخستین استانهایی بودیم که به کمک همکاران در شرکت آبفای استان طرح جامع آب شرب را تهیه کردیم. این برنامه برای دو افق ۱۴۲۵ و ۱۴۴۰ در مازندران تعریف شده و مشخص است.
محمدابراهیم یخکشی افزود: برنامه تامین آب آشامیدنی مازندران هم برای جمعیت مقیم و هم برای جمعیت شناور تعریف شده است. در این برنامه حدود ۳۰ درصد ظرفیتها را به بخش گردشگری و پیش بینی حضور مسافران اختصاص دادیم که با کمک دولت ردیفهای اجرایی هم دریافت شد و اکنون تقریبا در همه مناطق استان طرح اجرایی داریم. در بعضی از پروژهها نیز بخشی از مرحله ها به بهرهبرداری رسیده است.
او گفت: ما طرحهای زیادی را طی سالهای اخیر به جریان انداختیم که طبیعتا برای تکمیل آنها به منابع اعتباری نیاز داریم. برای جذب این اعتبارات از محلهای مختلف تامین مالی در حال پیگیری هستیم. تکمیل این طرحها که اجرایشان آغاز شده به حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
عضو کارگروه توسعه مدیریت استان گفت: با توجه به محدودیتهایی که داریم سعی میکنیم به صورت فازی پیش برویم تا هم از سرمایههای موجود بهره بگیریم و هم توزیع مناسبی در روند اجرایی پروژهها داشته باشیم. خوشبختانه دولت در سفر رئیسجمهور به مازندران توجه ویژهای به این طرحهای آبی داشت و برای این طرحها منابعی را به عنوان مصوبات سفر در نظر گرفت.
آغاز طرح تأمین آب آشامیدنی شرق مازندران
یخکشی با اشاره به افزایش تنش آبی در محدوده شرقی مازندران نسبت به سایر نقاط استان خاطرنشان کرد: برای تامین آب آشامیدنی شرق مازندران طرح تأمین آب شرب نکا، بهشهر، گلوگاه و ۹۰ روستا تهیه شده که پیمانکار طرح نیز انتخاب و عملیات اجرایی مرحله یک طرح تقریبا آغاز شده است. با اجرای این طرح قرار است ۳۰۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی از منابع آبهای سطحی برای این منطقه تامین شود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران افزود: در بخش تأمین آب کشاورزی نیز طرحهای متعددی در حال اجراست. ما پروژههایی با عنوان شبکه کانالهای آبیاری و زهکشی را داریم که شامل کانالها و زهکشهای اصلی و فرعی میشوند. خوشبختانه در منطقه نکا و بهشهر شبکه آبیاری و زهکشی زیردست سد گلورد اجرا شده و حدود ۸۰ درصد پیشرفت دارد. اما در بخش زهکشهای فرعی هنوز به اقدامات بیشتری نیاز داریم.
او با تاکید بر لزوم توجه به رعایت مبانی طرح سازگاری با کمآبی در استان تصریح کرد: ما در برنامهریزیهای خود دو محور اقدامات سختافزاری و نرمافزاری را در دستور کار داریم. اقدامات سختافزاری شامل اجرای طرحهای زیرساختی است که از محلهای مختلف اعتباری و با همراهی مستمر استاندار محترم برای تأمین اعتبار مورد نیاز این حوزه در تلاش هستیم.
یخکشی افزود: محور دوم مد نظر ما فرهنگسازی است که ناظر به مدیریت مصرف است. برنامه جامعی نیز تهیه شده که دستگاههای مختلف به سهم خودشان به مدیریت مصرف آب کمک کنند. سازگاری با کمآبی باید به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد و کاری جمعی است که باید مورد توجه همه باشد تا بتوانیم تنشهای آبی مازندران که دو محور اصلی اقتصادیاش یعنی کشاورزی و گردشگری وابسته به آب است را با کمک هم به حداقل برسانیم.