معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بابلسر: الگوی مرگ در دو سال اخیر با ورود ویروس کرونا به استان تغییر یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، نوزدهمین همایش میان دورهای بیماریهای عفونی و گرمسیری کشور از امروز به مدت دو روز در بابلسر آغاز به کار کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این همایش گفت: الگوی مرگ در دو سال اخیر با ورود ویروس کرونا به استان تغییر یافت که پیشتر به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها تعلق داشت.
دکتر علیپور با بیان اینکه کووید نوزده در سالهای آینده هم در الگوی مرگ کشور تاثیرگذار خواهد بود افزود: دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پیک پنجم کرونایی بیشترین فوتیهای کرونایی را داشته است.
او گفت: شیب مبتلایان جدید کرونا در پیک جدید به تدریج افزایشی است.
معاون بهداشتی دانشگاه مازندران همچنین از تزریق دز سوم واکسن کووید نوزده میان ۶۳/۵ درصد جمعیت مازندران خبر داد و افزود: میانگین کشوری تزریق دُز سوم واکسن در کشور ۴۶/۵ درصد است و مازندران از این حیث رتبه نخست کشور را داراست.
دکتر علیپور موارد حیوان گزیدگی در ایران را روندی کاملا صعودی دانست و ادامه داد: این وضعیت در مازندران نگران کنندهتر از دیگر استانهای کشور است.
او با بیان اینکه ۱۱ مورد هاری منجر به مرگ تا یازدهم دی ماه امسال در کشور ثبت شده است افزود: مازندران پارسال سومین استان کشور به لحاظ حیوان گزیدگی پس از استانهای تهران و خراسان رضوی بود.
دکتر علیپور ادامه داد: بیشترین موارد حیوان گزیدگی این استان متاثر از سگهای چوپان مثبت هاری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ۱۶ هزار و ۲۰۷ مورد حیوان گزیدگی در سال ۱۴۰۰ در کشور اتفاق افتاد درحالیکه هشت ماهه امسال به تنهایی ۱۲ هزار و ۳۸۱ مورد گزش سگ گزارش شده است.
دکتر علیپور حیوان گزیدگی به ویژه گزش سگ را یکی از مهمترین مشکلات حوزه بهداشتی مازندران در چند سال اخیر برشمرد و افزود: برای درمان در هر مورد آن پارسال، هفت میلیون و یک صد هزار تومان هزینه داشته است.
به گفته او عدم واکسیناسیون سگها، حتی سگهای دارای صاحب با عث تشدید این روند شده است که با دستورالعمل اجرایی مدیریت کنترل جمعیت و ساماندهی سگهای بلاصاحب به استانها انتظار میرود این روند کاهش یابد.
کرونا ویروس و بیماری کووید نوزده پایان بیماریهای عفونی نیست
رییس نوزدهمین همایش میان دورهای بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران در آیین افتتاحیه این همایش ظهور بیماریهای جدید از قبیل ایدز، انواع جدید آنفلونزا، سارس، مرس و کووید ۱۹ را از جمله مهمترین چالشهای عمده بخش سلامت در جهان دانست و گفت: بیماریهای عفونی همواره جزء گروههای نوپدید بیماری بشری محسوب میشوند که به شکلهای مختلف خود را نمایان میسازند.
دکتر فرهنگ بابامحمودی با بیان اینکه در ۳۰ سال اخیر حدود بیست نوع بیماری جدید عفونی در جهان شناسایی شده است افزود: نباید کرونا ویروس و بیماری کووید نوزده را پایان بیماریهای عفونی دانست.
بررسی آخرین یافتههای علمی در خصوص بیماریهای عفونی و گرمسیری
دبیر علمی این همایش نیز گفت: آخرین یافتههای علمی در خصوص بیماریهای عفونی و گرمسیری در این همایش دو روزه بررسی میشود.
دکتر معصومه بیانی افزود: برگزاری پنلهای تخصصی در خصوص کریپتوکوکوزیس، کرونا و آنفلوآنزا در مازندران، هپاتیت ب، مدیریت بیماری بازپدید و نوپدید در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، استوارد شیپ آنتی بیوتیک و اهمیت آن در مدیریت باسیلهای گرم منفی مقاوم، آخرین یافتههای کرونا و آنفلوآنزا، عفونت در بارداری و درمان عفونت زخم از مهمترین مباحثی است که امروز و فردا در نوزدهمین همایش میان دورهای بیماریهای عفونی و گرمسیری کشور در بابلسر پرداخته میشود