طبق دادههای موسسه تحقیقاتی اسکریپس مستقر در کالیفرنیا، پیش از شکل گیری موج جدید کرونا در چین طی زمستان اخیر، سویههایی با ساختار ژنتیکی مشابه، مانند BF.۷ در کشورهای دیگر مشاهده شده بود.
نرخ انتقال این نوع جهش یافته جدید، سه برابر بیشتر از نوع استاندارد امیکرون بوده و مشخص شده است که یک فرد مبتلا به این ویروس میتواند ۱۸ نفر دیگر را تحت تأثیر قرار دهد.
به باور کارشناسان، افزایش موارد ابتلا در چین عمدتاً به سیاست صفر کووید این کشور نسبت داده شده است که از سال ۲۰۲۰ اجرایی شده بود، اما در پی اعتراضات سراسری یک ماه پیش در این کشور کاهش یافت.
متخصصین بر این باورند که شرایط فوق منجر به این شده است که بسیاری از افرادی که قبلاً در معرض انواع مختلفی مانند آلفا و دلتا قرار نداشتند، اکنون توسط زیرشاخه اومیکرون آلوده شده اند. اگرچه این سویه از کرونا ممکن است حداقل علائم را ایجاد کند، اما برخی افراد مبتلا به این سویه ممکن است با عفونتهای جدی درگیر شده و نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند.
متخصصین بیان کردند؛ ایمنی هیبریدی که بر اثر ابتلا به کرونا و تزریق واکسن در بازههای زمانی متفاوت ایجاد میشود، ایمنی مناسبی در برابر این سویه جدید ایجاد کرده و متخصصین معتقدند کشورهای جهان باید نسبت به غربالگری و اعمال کنترل بر مسافران ورودی از چین و سایر کشورهای درگیر با این سویه اقدام کنند.
علائم اصلی این سویه کاملاً شبیه سایر انواع بیماریهای شبه آنفولانزا بوده و شامل تب، گلودرد، سرفه، تنگی نفس، بدن درد، استفراغ و اسهال میشود. باید توجه داشت که افراد مسن با بیماریهای زمینهای و واکسینه نشده در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونتهای شدید هستند که ممکن است نیاز به بستری شدن در آی سی یو و استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی داشته باشد. در این میان شناسایی زودهنگام علائم با جداسازی و مشاوره مناسب با پزشک به مهار زودهنگام بیماری کمک میکند.
بنا بر اعلام وبگاه د هلث سایت (thehealthsite)، مهمترین اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از شیوع این سویه شامل استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن دستها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی با پرهیز از تجمعات عمومی است. علاوه بر این، دز تقویت کننده یا احتیاطی که به افراد واجد شرایط داده میشود به مهار گسترش و جلوگیری از بروز بیشتر کمک میکند.