تشخیص اصالت کالا از سامانه جامع تجارت و سامانه جامع گارانتی قابل دسترسی است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، میهمان برنامه روزی نو، رادیو اقتصاد، درباره گران شدن لوازم خانگی گفتگو کردند. مشروح گفتگو را در ذیل بخوانید:
سوال: یعنی الان قیمتهایی که دارد عرضه میشود در فروشگاهها رسمی است؟
پازوکی: سه چهار تا کارخانه افزایش ده تا پانزده درصدی داشتند که خودشان اعلام کردند مصوبه از سازمان حمایت داشتند و سازمان حمایت دارد بقیه شرکتها را بررسی میکند ، ما ۲۸۰ شرکت تولید کننده لوازم خانگی داریم که از این ۲۸۰ تا، حداقل میتوانم بگویم ۲۰ تای آنها در بازار تاثیرگذار هستند از این ۲۰ کارخانه، ۳ کارخانه این کار را کردند نهایت شده ۴ کارخانه آخرین خبر دیشب من است که آن هم کارخانهای است که اجناس خرده میفروشد مثل آبمیوه گیری و چرخ گوشت، دولت اگر میخواهد نظارت کند از مواد اولیهای که در بورس است باید نظارت کند تا من توزیع کننده.
سوال: این مجوزی که اشاره کردید خودش علامت سوال است هم میگویند مجوز دارند و هم این که میخواهیم بررسی کنیم و این که میگویند میخواهیم بررسی کنیم یعنی فعلا هیچی.
پازوکی: من باید فاکتور ببرم سازمان حمایت، به سازمان حمایت بقبولانم که این تولید امروز من قیمت تمام شده اش این است مبنای سودش هم مشخص است.
سوال: یک سری نمایشگاه عرضه و فروش لوازم خانگی برقرار شد، کالاهایشان را به خریدار ندادند.
پازوکی: ما نمایشگاه فروش نداشتیم اشتباه نشود، نمایشگاه بین المللی هرسال ۲۹ آذر در تهران برگزار میشود سه سال کرونا بود یک مقدار کمرنگ بود امسال الحمدلله خیلی پررنگ بود، چون کشورهای همسایه میآیند کالاهای جدید ما را میبینند، کسبه از کل شهرستانها میآیند کالاهای جدید را میبینند، شاید انعقاد قرارداد در سطح بالا بشود مثلا من تاجری که از عراق، از پاکستان، از آذربایجان یا روسیه آمدم بیایم قرارداد ببندم یا حتی داخلیها، بنکداران ما میروند کالاهای جدید را میبینند قرارداد میبندند این به آن معنا نیست فروش ما فقط سطح عرضه کسبه خرده فروش است.
سوال: بسیار خوب، خبری را امروز در یکی از روزنامهها خواندیم هشدار میدادالبته به شهروندانی که ۹۹ درصد کالاهایی که در فضای مجازی هستند یا فیک هستند یا قاچاق و جایی هم از شما شنیدیم آن چه که دارد در فروشگاههای اینترنتی عرضه میشود آن هم قاچاق است چطور من شهروند متوجه شوم کالا قاچاق است؟
پازوکی: ما به دو صورت میتوانیم این کالا را تشخیص دهیم یکی سامانه جامع تجارت است که کد شناسه و کد رهگیری روی کالا نصب شده است با کد دستوری با گوشی موبایل هر جا که میروند خرید کنند یا حتی در فضای مجازی که میخواهند خرید کنند آن فروشنده در فضای مجازی موظف است این کد شناسه، کد رهگیری کالا را بگذارد، شما با گرفتن ستاره ۴ ستاره ۷۷۷۷ مربع، این کد شناسه یا کد رهگیری را که وارد میکنید مشخص میشود تولید این کالا برای کدام شرکت است و تاریخ تولید آن چه زمانی است، ضمانتش از چه تاریخی شروع و چه تاریخی به اتمام میرسد. مرحله دوم سامانه جامع گارانتی است شما وارد این سامانه میشوید بلافاصله میتوانید اگر اسم کالایتان را بلد هستید، نام کالا را وارد میکنید به شما میگوید این کالا درست است یا غلط است، درستش با این ضمانت است غلطش ضمانتی وجود ندارد، نمیدانید اسم ضمانت را میدانید اسم ضمانت را قید میکنید مثلا ضمانت فلان، میگوید این ضمانتها تمامش تقلبی است یا حتی اسم ضمانت را هم شما نمیدانید.
سوال: چقدر راحت میشود اینها را فهمید. به هر حال ما در یک جامعه پیچیده داریم زندگی میکنیم و لازم است که اینها را بدانیم.
پازوکی: مرحله سوم هم شما در همین سامانه جامع گارانتی اصلا هیچ کدام از این کارها را نمیتوانید بکنید، به اپراتور وصل میشوید از اپراتور سوال میکنید من رفتم در سطح عرضه یا در فضای مجازی فلان کالا را با این نام و نشان میخواهم بخرم بلافاصله به شما میگوید درست است یا غلط.
سوال: امیدوارم شاهد رونق باشیم و سلامتی.
پازوکی: انشاالله، حمایت دولت، حمایت دولت اول از تولید کننده باشد.
سوال: انشالله که دولت تدبیری داشته باشد که فضای کسب و کار روان و بخش خصوصی هم داناتر نسبت به قانون قواعد و وظایف و مسئولیت خودش، قطعا این روال خیلی بهتر و بهتر خواهد شد.
پایان